Szekeres Viktor

Újabb százmilliós film bukott nagyot itthon

Újabb, Amerikában legalább 100 millió dolláros bevételt elérő film szerepelt le a hazai mozikban. Ezúttal ráadásul egy olyan alkotásról van szó, mellyel kapcsolatban már a premiert előtt Oscar-esélyeket emlegettek, bár ez nyilván főleg a témának szólt.

Amerikában jókora siker volt A komornyik (Lee Daniels' The Butler) című életrajzi film - a Lee Daniels által rendezett alkotás közel sem kommersz mivolta ellenére már 115 millió dollárnál tart, míg Amerikán kívül eddig 36 milliót kalapozott össze. Ez utóbbi összeghez Magyarország nem fog sokkal hozzájárulni, ugyanis itthon hiába mutatta be a filmet az A Company Hungary 21 moziban, a premiert totális érdektelenség fogadta, már ha 3 238 fizető nézőt lehet így nevezni.


Nem gyakori, hogy egy 20-nál több helyen játszott film ne kerüljön fel a hétvégi top10-es listára, de ez a "bravúr" is sikerült A komornyiknak - lehet, hogy várni kellett volna a bemutatóval az Oscar-jelölések kihirdetéséig? Bár persze ez sem biztosíték, hiszen a hype-ot követve egyre kisebb az esély arra, hogy sok nominációt szakítson magának a Fehér Házban játszódó alkotás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sárkánylovag #2
    Nincs ebben semmi meglepő.
    Talán mert unjuk a fehér házban zajló filmeket,...
    mert unjuk az amerikaiak megmentik a világot filmeket...
    mert unjuk a néger szabadság filmeket...
    Mert unjuk a baseballos filmeket...
    Jó lenne ha amerika nem nacionalista filmeket gyártana mert ez olyan mintha mi Kossuthról csinálnánk filmet és azt várnánk amerikában kasszasiker lesz.
  • hypno #1
    Az "újabb száz milliós" és az "újabb százmilliós" nem ugyanazt jelenti.

    A cikkíró az utóbbira gondolt.