Szekeres Viktor

Rekordot döntött Az éhezők viadala 2

Hatalmas érdeklődés mellett debütált Amerikában Az éhezők viadala második része, a 400 milliós összbevétel már valószínűnek tűnik. Kérdés, hogy a Vasember 3 elől elhappolja-e a legsikeresebb idei film címét. Az ugyanis biztos, hogy a legnézettebb lesz.

Ahogy várható volt, Az éhezők viadala második része, a Futótűz (The Hunger Games: Catching Fire) hatalmas siker. Nagyjából az első rész premierjét követően lehetett tudni, hogy Amerikában a 2013-as év egyik legsikeresebb filmje lesz - ha nem a legsikeresebb. Az első becslések alapján a film hazájában a nyitóhétvégéjén 161,1 millió dollár bevételt termelt, ami minden idők legjobb novemberi startjának számít. Ha ez a becslés csak minimális mértékben csökken hétfő estére, amikor megérkeznek a végleges adatok, akkor nem elég, hogy minden idők negyedik legerősebb nyitányaként lesz számon tartva a továbbiakban Amerikában, hanem minden idők legtöbb nyitóhétvégi bevételt 2D-s filmjeként is, ugyanis A sötét lovag - Felemelkedés pár éve 160,9 milliós kezdést produkált.

Ez a start egyébként azt is jelenti, hogy a Futótűz, már ami a startot illeti, lepipálta az első epizódot is, mely tavaly márciusban 152 millió dolláros első hétvégét tudhatott magáénak, arról nem beszélve, hogy az ugyancsak népszerű, ifjúsági regényadaptációt Alkonyat-filmek 140 milliós premierjénél is sokkal jobb. A három film, mely nyitányát tekintve jobban teljesített, mint Az éhezők viadala 2: A bosszúállók, Harry Potter 8 és Vasember 3.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #8
    Van, amin dob a 4dx? Az nem csak zavaró tényező?
  • hakos007 #7
    Az első rész tetszett, ez már felejthető volt :) a 4Dx sem dobott rajta...sőt... DE nagy elvárásaim vannak a 3. és 4. részt illetően. Kicsit olyan volt mint az utolsó előtti Harry Potter film, kellett de unalmas.
  • kalapos01 #6
    Ööö, te most tényleg azt hitted, hogy a cím arra utal, hogy éheznek a gyerekek, akik az arénába mennek? Akkor lehet, hogy nem figyeltél. A 12-es körzetesek valóban szegények, de a többi körzet közül nem egy nagyon gazdag.
  • zsopu #5
    Az első rész nekem is szenvedés volt. Kedves aranyos éhező gyerekek lemészárolják egymást... de egy gyerek sem volt alultáplált.
  • Zombee #4
    Sötét lovag - Felemelkedés pár éve? Tavalyi film...
    Maga a film valahogy nem tud érdekelni, az elsőt se láttam, nem is igen fogom, ha mint ifjúsági regényadaptációt az Alkonyattal egy cikkben említik.
  • kalapos01 #3
    Itt nem felvezetés volt a fél film? Az első szerintem sokkal érdekesebb volt, mert akkor még nem ismertük a világot. Amúgy tényleg teljesen korrekt, jól kivitelezett, érdekes film. Nem véletlen, hogy szinte csak pozitív kritika van róla.
  • Tauri #2
    Nekem például nagyon tetszett az első része és ez is. Sőt ez jobb volt mert az 1-ben sok volt a felvezetés
  • Molnibalage #1
    Csak tudnám, hogy mit esznek rajta. Az első részt nagy nehezen végigszenvedtem. Akkor egy Zskat film, hogy ihaj...