Szekeres Viktor

Felkerült a netre a Gravitáció kísérő kisfilmje - a beszélgetés "másik oldala"

Eredetileg csak a Gravitáció lakossági kiadásának extrájaként láthatta volna a közönség az Aningaaq című rövidfilmet, azonban a visszajelzések arra késztették a gyártó stúdiót, hogy elindítsák a filmet az Oscar-díjért vívott küzdelemben.

Felkerült a netre, így mindenki megnézheti az Aningaaq rövidfilmet, mely eredetileg a Gravitáció (Gravity) című scifi DVD-extrájának készült és annak a beszélgetésnek a másik nézőpontját mutatja be, melyet a filmben Sandra Bullock karaktere folytatott le rádiója segítségével. A mozifilm forgatókönyvírója, Jonas Cuarón által írt és rendezett rövidfilmet a Velencében és Torontóban megrendezésre került filmfesztiválokon levetítették, s a visszajelzések hatására a Warner Home Video úgy döntött, hogy az rövidfilmes Oscar-versengésbe is benevezi az Aningaaq-ot.


A rövidfilmet eredeti helyszínen, Grönlandon forgatták, a költségvetése 100 ezer dollár, tehát mintegy 22 millió forint volt. A pár perces filmecskéből kiderül, hogy a Gravitáció főhőse, Dr. Ryan egy inuit halászemberrel beszélt. Ha az Aningaaq esetleg Oscar-jelölést kapna, akkor történelmet írna, hiszen először fordulna elő, hogy egy mozifilmhez forgatott kiegészítő kisfilm is bekerül a szoborért folytatott versengésbe. Mindenesetre jelölés esetén egy szavazatot már biztos kapna az Aningaaq, hiszen a filmakadémiai tag Bullock azt nyilatkozta, hogy ő szavazna a filmre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    Nem a jó filmekről? Egy ideje? Child, please... Itt valami kavar van, mert mindig ugyanarról szólt. Ha most nem a jó filmekről, akkor régen sem. De tényleg neked higgyek, hogy mi a jó film, nem annak a sok rendezőnek és filmesnek, aki szavaz?

    Persze nyilván nem mindenki szerint volt jó film tavaly az Argo, a Django Unchained, a L'Amour vagy a Silver Linings Playbook, meg a többi, de azért a túlnyomó többségnek tetszett, a kritikusok dicsérték őket, a nézők az IMDB-n 7,5 körüli átlagot hoznak ki nekik. Ezek jó filmek az általános vélekedés szerint.
  • mulholland2 #1
    Személy szerint. Ennek a rövidfilmnek én nem adnék oscart, semmi különös nincs benne. Bár az oscar már egy ideje nem a valóban jó filmekről szól.