Szekeres Viktor

Nálunk alig ismert film folytatása szakított hatalmas bevételt

Vetélytárs nélkül nagyszerűen kezdte meg mozis pályafutását a Holtunkiglan második része, mely a későbbiekben akár még a 100 milliós bevételt is elérheti, ha a bevétele nem esik vissza drasztikus mértékben.

Amerikában a hétvégén 30,5 millió dolláros bevételt szakítva a The Best Man Holiday volt a legnézettebb új film. A Holtunkinglan (The Best Man) folytatásának persze nem volt nehéz dolga, hogy a legjobbak kezdő újonc legyen, mert az elmúlt hetekben mindegyik másik, a pénteki napra tervezett premiert elhalasztásra került. Azonban a 30,5 millió dolláros nyitány még konkurencia nélkül is remek teljesítmény. (Az első helyet egy masszívabb visszaesést követően a Thor: Sötét világ szerezte meg 38,5 millió dollárral.)


A The Best Man, tehát az első rész, 1999-ben került bemutatásra az amerikai mozikban, s akkor is kellemes meglepetést okozott teljesítményével, bár az akkor még "csak" 9 milliós kezdést és 34 milliós összbevételt jelentett. Cseppet sem meglepő módon a The Best Man Holiday közönségének 87%-a afroamerikai volt, mint ahogy javarészt (63%) a 35 éven felüliek, valamint a nők (75%) képviseltették magukat a vetítéseken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jamboox #2
    A hasonló típusú filmek közül még egy sem érte el a 100 millát, gyanítom ez sem fogja. Pedig ráférne erre az évre még néhány 100 milliós siker, mert sok film nem érte el ezt a szintet, pedig kellett volna.
  • Zombee #1
    Mivel Amerikáról van szó, ezért ebben semmi meglepő sincs, ha egy kimondottan hazai piacra készített film sikeres lesz. A MAdea-filmek is ilyenek, moziba nem is kerülnek Amerikán kívül. Vajon ugyanez a cikk Amerikában is megjelent a Valami Amerika 2-ről? Kötve hiszem.