Szekeres Viktor

Magyarázó videó készült a Gravitáció vizuális trükkjeiről

Már kritikánkban is írtuk, hogy a Gravitációnál csak az lesz érdekesebb, ha láthatjuk, hogy miképpen készült a film. Nos, a teljes werk még várat magára, de két számítógépes szakember aprólékosan elmagyarázza nekünk, hogy készült az egyik snitt.

Az alábbi videó valószínűleg nem az átlagnézőnek szól, hanem azoknak, akik valamennyire jobban értik a témát, de mindenképpen említésre méltó, hiszen az egyik effekteket készítő cég, a Prime Focus World két munkatársa, Richard Baker, kreatív rendező és Matthew Bristowe mutatja be egy snitt konverziós folyamatát lépésről-lépésre a 3D-s környezet segítségével. Kitérve arra, hogy a PFW View-D konverziós folyamata miképp adott a számítógépes grafika teljes integrálására.


Az igencsak aprólékos folyamat eredménye mindenképpen látványos, s nem csak a filmben, hanem a mozikban is, hiszen a Gravitáció ott lesz az év legsikeresebb filmjei között. A mai napig Amerikában 232,5 millió dollár bevételt gyűjtött össze, nemzetközileg pedig már 243 milliónál tart. Ezzel a teljesítménnyel hazájában az év hetedik legsikeresebb mozis bemutatója, de hétvégére már az Ózt és a Halálos iramban 6-ot is lehagyja. Nemzetközi viszonylatban a film egyelőre kilencedik, s hétvégén ugyancsak az Ózt lehagyva fog eggyel előre lépni, s valószínűleg a jelenlegi hetediket, az 540 milliós Z világháborút is megelőzi nemsokára. (A Halálos iramban 6-ot viszont szinte biztos nem, hiszen az autós folytatásfilm 788 millió dollárral világviszonylatban a harmadik helyen áll.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • safranek50 #1
    Sorry, "Gravity (Artist Breakdown)" was deleted at 6:54:07 Wed Nov 13, 2013.
    We have no more information about it on our mainframe or elsewhere.