Szekeres Viktor

Tom Hanks új akciófilmje hidegen hagyta a magyar közönséget

Amerikában kifejezetten sikeres a Phillips kapitány, azonban itthon, hiába sikerült remekül Tom Hanks filmje, a közönséget nem nagyon érdekelte, így elég közepes teljesítménnyel startolt a mozikban.

Itthon nem nyitott túl erősen Tom Hanks új filmje, a Paul Greengrass által rendezett, megtörtént eseményeken alapuló Phillips kapitány (Captain Phillips), csütörtöktől vasárnapig mindössze 16 682-en látták itthon a filmet, ami a hétvégi toplista második helyére volt elegendő. Pedig minden adott volt ahhoz, hogy sikeresebben kezdjen a film, jó kampánya volt, kedvelt főszereplője és remek kritikái - nem véletlen, hogy Amerikában már 100 millió dollárhoz közelít a teljesítménye.


Még az sem lehet mondani, hogy a magyar szinkron hiánya miatt lenne ennyivel alacsonyabb az érdeklődés, hiszen az ugyancsak magyar felirattal bemutatott Gravitáció már 200 ezer nézőnél jár itthon. Persze az valószínűsíthető, hogy működni fog a szájhagyomány, s a Phillips kapitány iránti érdeklődés az elkövetkező hetekben csak mérsékelten fog csökkenni, de a 100 ezer néző így is elérhetetlennek tűnő messzeségben van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #4
    Az ősz legsikeresebb filmje itthon? A Gravitáció. Feliratos.
    A hétvége legnézettebb filmje itthon, az év egyik legjobb nézettségével? Az éhezők viadala 2. Feliratos.

    Köszönjük, leülhet, kettes alá.

    De ki csodálkozik? Csodálkozik valaki?
  • Airbus A380 #3
    ha feliratos mit kell csodálkozni, hogy alig érdekel valakit?
  • zetortraktor #2
    Ezt most komolyan mondod? Az, hogy hányadik, csak statisztika. Azokhoz viszonyítva, amik épp láthatóak. Lehet kurva nagy siker egy film, ha csak 20. és bukás, ha első. A mozik és a forgalmazó nem a helyezés alapján kapják a pénzt.
  • ZsL #1
    Ha "csak" a 2. helyezett, akkor már nem is sikeres?! Azt kellene nézni, hogy a hét hány filmje közül lett a második!