Szekeres Viktor

Újabb jó magyar filmet buktatott meg a hazai közönség

Azt remélhettük, hogy az Isteni műszak valamilyen szinten végre visszacsábítja a nézőket a magyar filmekre, azonban ezen elvárások sajnos túlzottak voltak. A sokat reklámozott és rengeteg moziban vetített film nem nagyon érdekelte az embereket.

Az elmúlt egy-másfél évben rettenetesen kevés hazai premierre került sor a magyar mozikban, de legalább annak örülhettünk, hogy a legutóbbi négy bemutatóból három kifejezetten jól sikerült. És két hete ez az arány ötből négyre módosult, ugyanis bemutatásra került az Isteni műszak. Azonban az előzetes várakozások és korrekt előzetesek ellenére a film még véletlenül sem robbantott bankot.


Persze még véletlenül sem volt elvárás a több tízezer nézős debütálás egy ilyen filmtől, és a hasonlóság ellenére sem számítottunk Kontroll-léptékű sikerre, de nyitóhétvége alig ötezer nézője kifejezetten csalódásnak mondható, pedig a filmet 33 moziban, főleg multiplexekben vetítik. Aki pedig arra számított, hogy esetleg a pozitív szóbeszéd segít hosszabb távon az Isteni műszakon, azt is ki kell ábrándítanunk, mert a második hétvégéjére nézőinek 42%-át veszítette el a film, mely az így szerzett 3 043 nézővel már 10 830-nál tart. (Ez az esés általában átlagos lenne, de hosszú hétvége volt és a többi film nézettsége átlagosan csak 15-20%-kal esett vissza.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #7
    Lesz neked vidám is, ha az érdekel és nem a minőség.

  • Narxis #6
    Szokás szerint egy lehangoló magyar film.
  • Kferro #5
    Mert kisebb az esélye, hogy találkozol egy szörnnyel, vagy egy gyilkossal, mint egy mentőssel. Azaz kevésbé van benned a tudta, hogy ez velem, vagy valamelyik családtagommal is megtörténhet.
  • zetortraktor #4
    Van benne valami, de ha már mentősökről sem néz az ember filmet, akkor gyilkosokról meg szörnyekről miért? :)
  • Kferro #3
    Szerintem is ez a helyzet. Engem a film témája valahogy taszít, s még ha TV-ben fogják adni, sem igen fogom megnézni.
  • hgaben90 #2
    Nem jó ilyet olvasni, tényleg jó film volt.
  • Bren X #1
    ...gondolom a szervkereskedős rész eléggé taszítja a közönséget...nem csodálom...