Szekeres Viktor

Újabb horrorfilm égett be Magyarországon

Nem az első, s valószínűleg nem is az utolsó horrorfilm startolt gyengén a magyar mozikban - múlt hétvégén a Carrie generált meglehetősen szerény érdeklődést. Mindez pedig nem fogja elősegíteni a horrorok hazai forgalmazásának elterjedését.

Miközben a Szupercella kifejezetten sikeresen kezdte meg Magyarországon mozis pályafutását, az Amerikában az elvárásoktól elmaradó, mégis valamilyen szinten szolid teljesítményt nyújtó Carrie itthon leszerepelt. Persze a sikerét az sem segítette elő, hogy a Fórum Hungary mindössze 13 moziban kezdte el vetíteni, de ettől még 5 735-nél többen is megnézhették volna a filmet csütörtöktől vasárnapig.

A Carrie iránti érdeklődés 7,8 millió forintos hétvégi bevételt eredményezett és egy ötödik helyet a hétvégi magyar bevételi toplistán. A múlt hét harmadik, első tízbe jutó premierfilmje a Gladiátorok gyöngye című olasz animációs film volt, melyet 25 moziban csak 2 244-en láttak itthon. A filmet forgalmazó Big Bang Media tehát ismét rádöbbenhetett arra, hogy bár az elmúlt pár évben akadt itthon egy-két sikeres, nevenincs európai animáció, a gyerekek sem fognak mindent megnézni szüleikkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lostprophet #1
    Carrie 2? Mi van? A remake szimplán Carrie néven fut.
    A Carrie 2 még 1999-es, lásd: Carrie 2