Szekeres Viktor

Ilyen kevés tini rég látott mozifilmet

Egy dolog, hogy Ridley Scott legújabb filmje komoly csalódást okozott mind minőség, mind az iránta való érdeklődés tekintetében. De azt senki nem hitte volna, hogy a fiatalabb korosztályt ilyen mértékben fogják hidegen hagyni az előzetesek.

Arról már beszámoltunk, hogy az Amerikában pénteken bemutatott A jogász (The Counselor) milyen csúnyán leszerepelt - a gyártó szerencséje, hogy a sztárparádé ellenére viszonylag olcsó filmről volt szó, mindössze 25 millió dollárba került. Azóta azonban az is kiderült, hogy a korhatáros film bukásának egyik oka, hogy döbbenetes módon nem érdekelte a tinédzsereket és fiatal huszonéveseket, hiszen a felmérések szerint a nyitó hétvégén jegyet vásárlóknak 85%-a 25 éven felüli volt, ami kiugró érték, még akkor is, ha tudjuk, hogy a tinik inkább a szuperhősökre kíváncsiak, nem a jogi krimikre.


A 3044 moziban játszott A jogász egyébként még a pénteki alacsony bemutatkozás utáni elvárásokat is alulmúlta, hiszen alig 8 millió dolláros jegybevételt könyvelhetett el első hétvégéjén, ami az amerikai toplista negyedik helyére volt elég. Ezzel a film beállt a Megtört város (Russell Crowe, Mark Wahlberg), a Vakszerencse (Ben Affleck, Justin Tumberlake) és az Ölni kíméletesen (Brad Pitt) mellé - ezek mind 7-8 millió dollárral debütáló, R-korhatáros, érettebb közönséget megcélzó filmek voltak, melyek azt bizonyították, hogy fiatalabb korosztálynak lehet pusztán a színészek neveire alapozva eladni egy filmet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #1
    Ez ám a meglepő! Nem érdekli a tiniket egy jogi krimi. Mintha nem így lett volna mindig is...