Szekeres Viktor

Itthon bukott az év egyik legjobb és legsikeresebb komédiája

Az Itt a vége Magyarországon is úgy szerepelt, ahogy szinte mindenhol Amerikán kívül, vagyis megbukott. A hazájában több, mint 100 milliós bevételt produkáló komédia bevételei a világ többi részén alig haladták meg a 20 millió dollárt.

A papírformának megfelelően itthon nem nagyon érdekelte a közönséget a meglehetősen bennfentes humorral bíró posztapokaliptikus komédia, az Itt a vége (This is The End). A Seth Rogen által rendezett és a színész barátainak főszereplésével készült film még a legtöbb pénzt termelő 10 film közé sem tudott bekerülni hétvégi teljesítménye alapján.


Az itthon csütörtökön 17 moziban bemutatott Itt a végét 2 737-en nézték meg a multiplexekben, ami 3,7 millió forint bevételt jelentett. Mindez lebontva ez átlagosan mindössze napi 25 nézőt jelent egy napon egy moziba, ami rettenetesen alacsony arány. Persze ez a szereplés nem meglepő, hiszen az olyan filmek, mint az ugyanebből a készítői körből származó például az Ananász expressz is csak Amerikában aratott, a világ többi részét, így Magyarországot hidegen hagyta. Az Itt a vége hazájában 101,5 millió dollár bevételt ért el, a világ többi részén összesen még 22 milliót sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bren X #4
    A beharangozó nézése során nem értettem, hogy a fenébe lehet egy mókás ötletet és több jó poént elbaltázni rengeteg szarkulafosótvardzsuvi bugyuta, ostoba marhasággal, melyek annyira rosszak, hogy szégyen rajtuk felháborodni.
  • Macropus Rufus #3
    ez valami nagyon szar hozzászólás volt... már bocs.
    Én szeretem a vígjátékokat, rengeteg van belőlük. Kb. képben vagyok a komikusokkal is, de ez egy rakat nulla volt. Európai szemmel ez nem volt kimondottan poénos. Lehet, sőt biztos az usákoknál ez poén. De ugye te is tudod, hogy lelehet forgatni úgy egy filmet, hogy itt nálunk sírva röhögsz, viszont az országon kívűl senki nem érti komolyabban a poénokat. Erre jönn egy jenki aki leírja, azt amit te... Logikusan következik, hogy szánalmas lesz a hozzászólása.

    Meg hát az is követketkezik ebből a filmből, hogy ugyan humor, humor, de nem minden esetben kompatibilis két náció humorérzékenysége egymással.
  • cateran #2
    En szeretem a vigjatekokat, de ezekrol 1-2 kivetellel meg a budos eletben nem hallottam, a trailer alapjan meg minden, csak nem vigjatek...
  • goldmember #1
    Aki nem jártas a vígjátékok világában és nem ismeri a filmben szereplő összes arcot, az megérdemli a sorsát.