Szekeres Viktor

Mindenki a Gravitációt akarja megnézni

Csak nem akar szűnni az érdeklődés Alfonso Cuaron új filmje, a Gravitáció iránt. A film harmadik hetes teljesítményénél idén csak a Vasember 3 produkált jobbat Amerikában, de már a nemzetközi piacokról is egyre több bevétel folyik be.

Amerikában továbbra is mindenki a Gravitációt akarja látni, a film harmadik hetében is a legnézettebb volt a hétvégi bevételek tekintetében. Sőt, az alacsony csökkenéseknek köszönhetően (először 22,6%, majd 30,5%) már 170 millió dollárnál tart az amerikai bevétel, ami azt jelenti, hogy már biztosan elér a scifi 270 millióig, de talán a 300 millió sem elérhetetlen. Ami ugyancsak nagyon beszédes, hogy idén mindössze a Vasember 3 tudott harmadik hétvégéjén ekkora bevételt elérni: Robert Downey Jr. filmje 35,7 milliós jegyeladást produkált, míg a Gravitáció 30 milliósat.

Nemzetközi viszonylatban is jól teljesít a Sandra Bullock és George Clooney főszereplésével készült film, már 114 millió dollár folyt be Amerikán kívülről. Ráadásul ezt az eredményt úgy érte el a scifi, hogy például Franciaországban csak e héten kerül bemutatásra, Angliában jövő héten, Kínában pedig csak novemberben. Az utolsó kiemelt nemzetközi bemutató szokás szerint Japánban lesz, decemberben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lammaer #9
    Nekem két haverom nézte meg és mindkettő ki volt belőle ábrándulva, még úgy is hogy tudták, ez egy 3D demo film, sztori nélkül.

    Igy - bár terveztem hogy megnézem, szerintem kihagyom. Anno IMAX 3D-ből nekem elég volt 2 olyan 50 perces filmecske (az egyik asszem az ISS űrállomást mutatta be, a másik meg a víz alatti világot)
  • Wittgen #8
    Ez tipikusan az a film, amit az ember monitor/tv előtt ülve nem tud(na) úgy élvezni, mint 3d-ben moziméretekben. Szerintem abszolúte moziban kötelező.
  • Darth Sith #7
    én imax-ben láttam, és abszolút nagyon bejött. vannak benne technikai jellegű hülyeségek, pl. nem az ISS pályájával egy magasságban keringenek a kommunikációs műholdak, meg messze nem ilyen szögben és helyzetben állnak dolgok, de ezektől eltekintve nagyon tetszett. A kivitelezés, a színészi játék is kielégítő volt. Csak ajánlani tudom :)
  • broman191 #6
    Én sem tartozom a "mindenkibe", mivel rohanok a moziba szinten nem érdekel, később talán megtekintem hogyha megérkezik a lemezes kiadás.
  • IMYke2.0.0.0 #5
    "Mindenki a Gravitációt akarja megnézni" - nos, én nem rohanok veszettül, hogy megnézzem.
  • narumon #4
    Szerintem jó film, mindenképpen megéri moziban megnézni. Most egy ideig azonban én biztos nem nézném meg mégegyszer - annyira azért nem jó. Egyébként a film néha kicsit sok - szerintem spoiler nélkül is tudja mire gondolok az aki látta. Mi egy 8 fős társasággal néztük mindenkinek az volt a véleménye, hogy az ötlet és a történet jó, a kezdés fantasztikus, de a végére SOK-SOK-SOK.
  • kissssss #3
    valahogy még mindig nem érzek zsigeri késztetést arra hogy el mennyek moziba megnézni... de még arra se hogy letöltsem torrentröl.
  • wolruf #2
    Szerintem ez nem lehetséges :) Az űrben nem álmodik az ember, főleg nem oxigénhiányos állapotban... :D
    Amúgy nekem speciel nem tetszett a film. Megnéztem 4DX-ben, aztán sima 3D-ben is (azt hittem elsőre csak túl fáradt voltam), de nekem nem jött be. Konkrétumot nem tudnék mondani, hogy mi nem tetszett, pedig imádom az igazi Sci-Fit (Sunshine, 2001, 2010, Europa Report), valahogy az összhatás nem adta magát.
  • koschwarz #1
    Nekem annyira bejött a film, hogy kétszer néztem meg IMAX-ben.

    (vajon mikor jön az első, a magát űrtudósnak képzelő okostojás, aki szerint ez meg az nem lehetséges a filmben...)