Szekeres Viktor

Szenzációsan tartja magát a Gravitáció

Tíz nap alatt fantasztikusnak számító 123 millió dollárig jutott el a Gravitáció című scifi Amerikában, s jelen állás szerint akár az is elképzelhető, hogy eredeti filmként még a 300 millió dollárt is meghaladják belföldi bevételei.

Amerikában mindössze 21%-ot esett vissza a második hétvégére a Gravitáció (Gravity) című film iránti érdeklődés, mi azt jelenti, hogy az 55 milliós nyitó hétvégét egy 44,3 milliós második hétvége követte. Ez nem csak sima első helyet ért az amerikai bevételi listákon, hanem azt is, hogy már nem csak a 200, hanem a 250 milliós amerikai összbevételt is biztosra lehet venni, sőt, ha továbbra is így szerepel a film, akkor a 300 milliós határt is elérheti, márpedig ilyen bravúrra idén csak a Gru 2 és a Vasember 3 volt képes.

A film második hétvégéjén még növelni is tudta a 3D-s előadások bevételből való részesedését, ez a mutató ezúttal 82%-os volt. Az IMAX-vetítések bevételeit tekintve a Gravitáció minden idők második legerősebb hétvégéjének tulajdonosa lett - a 9 milliós jegyeladások egy hajszállal meghaladták a Sötét lovag: felemelkedés tavalyi számait.

A Gravitáció második hetes teljesítménye azért is kiemelkedő, mert az 50 millió dollárt meghaladó nyitóbevétellel debütáló filmek közül mindezidáig csak alig pár darabnak sikerült 30% alatti csökkenést produkálnia - az Avatarnak, a Grincsnek, A gyűrűk ura: Két toronynak, a Hihetetlen családnak és a Szörny Rt.-nek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bmw #1
    Nem nagy szam, baleset az urben....