Szekeres Viktor

Készül a Narnia 4

Folytatódik a Narnia-sorozat, pedig a 2010-es harmadik rész nem szerepelt túl jól a bevételi listákon. Viszont mivel a bevételek 75%-a a nemzetközi színtéren keletkezett, egy Amerikán kívüli piacokra összpontosító forgalmazási modellel sikerre vihető a projekt.

A C.S. Lewis örököseit és hagyatékának képviselőit tömörítő C.S. Lewis Company megegyezett Mark Gordon producer produkciós cégével, a The Mark Gordon Companyvel a Narnia-filmsorozat negyedik részének elkészítéséről. A film Lewis Az ezüst trón című regénye alapján készülne, az angol címe The Chronicles of Narnia: The Silver Chair lesz, a forgatáskezdés és a premier időpontja egyelőre még nem ismert.

Ez a hír remekül mutatja, hogy míg pár éve még nem volt igazán számottevő jelentőségű egy-egy film Amerikán kívüli bevétele, addig manapság az új nemzetközi forgalmazási modelleknek köszönhetően nagyon is fontos. A Narnia-széria bevételei ugyanis Amerikában csökkenő tendenciát mutattak, hiszen míg a nagy sikerű, 2005-ös, 180 millió dollárba kerülő első epizód hazájában 292 millió dollárig jutott el, addig a 225 milliós költségvetésű folytatás bombameglepetésre csak 142 millióig, míg a gyártóváltás után a 155 millióból készített harmadik rész 104 millióval bukott. A nemzetközi bevételek azonban nem estek ilyen drámai módon, hiszen a 453 milliót termelő nyitó rész után a két folytatás 278 és 311 millió dollár jegybevételt hozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!