Berta Sándor

Japán résztulaj­donba kerül a HERE

A vállalkozás számára a közeljövőben egyre fontosabbá válhat az ázsiai régió.

A HERE Technologies közölte, hogy a Mitsubishi Corporation (MC) és a Nippon Telegraph and Telephone Corporation of Japan (NTT) közösen 30 százalékos tulajdonrészt szereznek a társaságban. A két óriáscég az újonnan alapított leányvállalatukon, a hollandiai székhelyű COCO Tech Holding B.V.-n keresztül hajtják végre a beruházást, amely 2020 első felében zárulhat le, ha a tranzakciónak zöld utat adnak az illetékes hatóságok. A felek abban állapodtak meg egymással, hogy az üzlet pénzügyi részleteit nem hozzák nyilvánosságra.

A HERE Technologies világszerte 56 országban több mint 9000 embert foglalkoztat. Edzard Overbeek, a vállalkozás vezetője kiemelte, hogy nagyon örülnek annak, hogy a Mitsubishi Corporation és a NTT a stratégiai befektetőjük lett. Mind a két cég osztja azt az elképzelésüket, amelynek lényege, hogy létrehozzanak egy autonóm világot mindenki számára. A meggyőződésük az is, hogy a HERE térképeivel számos dolgot lehet megoldani, például a városokban lévő közlekedési problémákat, a szállítási láncokban lévő nem hatékony folyamatokat vagy a korlátozott erőforrások hosszú távú használatát.

A HERE Technologies további résztulajdonosai között van az Audi, a Bosch, a BMW Group, a Continental, az Intel, a Mercedes-Benz és a Pioneer is. A Mitsubishi Corporation és az NTT befektetése felgyorsíthatja a társaság növekedését az ázsiai és csendes-óceáni térségben. A HERE, a Mitsubishi Corporation és az NTT képviselői egyeztetéseket folytatnak különböző olyan stratégiai kezdeményezésekről, amelyek támogatják mindegyik fél hosszú távú regionális növekedési céljait és fontos digitalizálási projektjeit. A HERE egyébként már az elmúlt három évben megvetette a lábát az ázsiai és csendes-óceáni régióban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!