Berta Sándor

Mercedes-Benz okosóra sofőröknek

A gyártó azt szeretné, ha vezetők olyan készüléket viselnek, amely automatikusan felismeri az aktuális állapotukat.

A Mercedes-Benz és a Garmin közösen fejlesztette ki a vivoactive 3 nevű okosórát, amely a cég legújabb generációs személyautóival használható. Az eszköz a Mercedes me alkalmazáson és az iOS operációs rendszeren keresztül gyűjtheti és megoszthatja a legfontosabb egészségügyi adatokat, például a vérnyomást, a pulzust, a stressz szintjét és az alvás minőségét.

Egy algoritmus ezekből az információkból megállapítja, hogy a sofőr milyen állapotban van és további paraméterek figyelembevétele mellett megfelelő frissítő programot javasol. Amennyiben a vezető elfogadja az ajánlást, akkor a belső tér hangulata optimálisan az igényeinek megfelelően alakul át. A belső tér ideális atmoszférájának a kialakításához hozzájárulhatnak a különböző zeneszámok, a hangulatvilágítás és az ülések masszázsfunkciói, ezek ráadásul ötvözhetők is. A vivoactive 3 ugyanakkor nem csupán a járművön belül, hanem azon kívül is hasznos kiegészítő lehet.

Az új terméket a Garmin kifejezetten a Mercedes-Benz kérésére és szempontjainak figyelembevétele mellett készítette el. Az óralap egy korszerű érintőképernyő, amelyre Corning Gorilla Glas került, míg maga a készülék elegáns. A 43 mm átmérőjű eszköz 5 méter mélységig vízálló. A beépített akkumulátor legfeljebb 7 napos működést tesz lehetővé, míg aktivált GPS-egység mellett az üzemidő körülbelül 13 órára csökken. A támogatott 24 nyelv között megtalálható a magyar is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tinman #5
    Nem tudom milyen cuccot használsz, nekem a Garminom erősen jól meghatározza az állapotom, az alvás vs. ébren pihenést remekül elválasztja egymástól. Egyszerű: Nem csak a mozgást/nem mozgást figyeli, hanem a pulzust is. Így ha a user nem mozog, csak a légzés által keltett mozgás van és a pulzusa nagyon alacsony, akkor alszik. Ha nem mozog, de a pulzusa "magasabb", akkor nem alszik, csak pihizik. It works. De tényleg. Amúgy egy ideig tanul rólad, utána már elismerésre méltón pontos.
  • NEXUS6 #4
    Amúgy ezek az alkalmazások nagyon pontosan meg tudják határozni a viselője állapotát. ;)

    Tegnap lefekvés előtt, kb a szokásos alvásidőmben nyomtam egy kör BFV-t. Ezexerint álmomban volt 20 killem, legelább is az app azt mondta, amikor reggel megnéztem az alvási naplómat. XD
  • kvp #3
    "amihez akkor dizájnoltak egy órát is"

    Pont forditva. Vettek egy Garmin okosorat, ranyomtak a Mercedes logojat a hozza valo ios-es programra, majd beletettek, hogy a program ki tudja nyomni az adatokat a kocsi kijelzojere is, meg at tudja allitani a parasztvakitasi funkciokat az ora altal mert adatokhoz passzolo modon.

    Annyi haszna lehet, hogy ha az ora a sofor kezen van, akkor az elaludni keszulo sofor kezmozdulataibol erre ra lehet jonni idoben es vagy felebreszteni a sofort vagy biztonsagosan megallitani az autot. Tehat a sok kocsitulaj szorakoztato funkcio mellett elvileg lehet haszna is.
  • Tinman #2
    "például a vérnyomást, a pulzust, a stressz szintjét és az alvás minőségét"

    Vérnyomást mi? Na kezdj neki a cikk fordításának újra. Kösz.
  • NEXUS6 #1
    Na ez egy jó kis appnak néz ki (amihez akkor dizájnoltak egy órát is). Még egy kis áramütés funkciót is beraknék, ha nagyon lemenne emberünk alfába. :D

    De iaz appot valszeg más órára is lehetne azért feltelepíteni. :)