Berta Sándor

Alulfizette sofőrjeit az Uber

Újabb ügy vethet rossz fényt a közösségi utazásmegosztóra.

A mostani eset nem az utasokkal vagy az adatvédelemmel kapcsolatos, hanem az Uberrel együttműködő autósokat érinti, akik kellemetlen hírrel szembesültek az elmúlt napokban, de összességében mégis jól jöttek ki a dologból. A The Wall Street Journal szerint az Uber New Yorkban 2014 vége óta rosszul számította ki a helyi sofőrjeinek járó pénzeket. A tévedést az okozta, hogy a közösségi utazásmegosztó szolgáltatás az adók, illetve a különböző járulékok és illetékek levonása előtt számolta ki az összegeket és nem pedig azok befizetése után.

Rachel Holt, az Uber Észak-Amerikáért felelős illetékes menedzsere kijelentette, hogy a gyakorlatot 2,5 éven keresztül folytatták és a tévedés miatt az érintett sofőrök egyenként 900 dollár utólagos kifizetésére számíthatnak. Ez pedig a vállalatnak akár 45 millió dolláros plusz költséget is jelenthet, mivel New Yorkban 50 000 sofőr szállít a közösségi utazásmegosztó szolgáltatás partnereként utasokat.

A startup szerint véletlen hiba történt, amely további városokat, illetve az ott dolgozó Uber-sofőröket is érintheti. Korábban már kiszivárgott, hogy Philadelphiában hasonló gyakorlatot alkalmazott a társaság és ott is több millió dollárt kellett utólag kifizetni az együttműködő vezetőknek. A problémára azután derült fény, hogy elkészítették a sofőrök részletes számviteli kimutatását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!