Szekeres Viktor

Itthon beégett a Star Trek 2

Itthon a papírformának megfelelően ismét lebőgött a Star Trek. J.J. Abrams filmje valamiért még a látványfilmek rajongóit sem csábította mozikba, így még a legnézettebb film címét sem csípte meg hétvégén.

Bombameglepetésre Amerikában alulmúlta J.J. Abrams második Star Trek-filmjének nyitóhétvégéje az első epizód teljesítményét, s bár nálunk valamivel jobban teljesített a Sötétségben, sikernek még így sem lehet nevezni. A csütörtökön bemutatott scifi 38 moziban volt megtekinthető a héten, de mindössze 26 851 nézőt érdekelt, ami egy nagyon közepes teljesítmény egy blockbusternek szánt filmtől.

Főleg annak fényében beszédes a teljesítmény, hogy nézőszám tekintetében még az első helyet sem szerezte meg a hétvégi országos mozis toplistán, hiszen A nagy Gatsbyt 27 223-an látták csütörtöktől vasárnapig, ami ugyancsak nem utal kiemelkedő teljesítményre. Baz Luhrmann filmje azonban bevétel tekintetében annak ellenére alulmaradt a Star Trekkel szemben, hogy mindkét film kópiáinak zöme 3D-s felár kifizetése mellett volt megtekinthető. A Sötétségben Star Trek 42,8 millió forint bevételt hozott a forgalmazójának, míg A nagy Gatsby 41 milliót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #15
    Már bocs, de adott a lehetőség, hogy 2D-ben és eredetiben nézd. Igaz, hogy ha most akarod, akkor többe kerül, utaznod kell, de ha vársz pár hónapot, akkor otthon is megnézheted. Te döntöttél a rosszabb élmény mellett.
  • Gauge #14
    Szerintem a film nem rossz, de sajnos a 3D csak ront az élményen (+ a szar szinkron). Minek kell ezt ennyire erőltetni???????
  • kalapos01 #13
    Abból az 5-6-ból, amit megnéztél? És a többi 200?
  • BobaFett #12
    Talán az is az okok közt lehet, hogy 4DX-ben egy héttel elöbb bemutattánk, aki nagy fan, már megnézte korábban.
  • sandor8206 #11
    ez nem a filmet minősíti hanem az idént
  • Newfronter #10
    Pedig eddig ez a legjobb film idén.
  • Ender Wiggin #9
    abrams egy kontár.
  • kalapos01 #8
    Inkább az ilyen filmeket érdemes megnézni 3D-ben, mint egy Pókembert vagy Transformerst, ahol csak elvonja a figyelmet másról. Ezeknél óvatosan hozzáad.
  • kalapos01 #7
    Szép képek, díszletek, nyilván CGi is. Nem csak CGI-t lehet 3D-síteni, régen sem az volt a divat. Sőt, a CGi 3D-sítése triviális, a 3D azonban nem csak gimmick, hanem más pluszt is adhat. Például mélységet és azt elég jól alkalmazzák. Sok benne a közeli is, ami elég érdekes. Szolid, nem vásári a 3D-je. Simán kihagyható, inkább érdekes.
  • Narxis #6
    Semmi, csak most a 3D a divat.