Berta Sándor

Saját táblákkal és okostelefonokkal jelentkezne az Nvidia

A vállalat hónapokon belül nem csak mint beszállító lehet majd jelen az okostelefonok és a táblagépek piacán, hanem saját készülékeket is piacra dobhat. A fejlődő piacokra koncentrálnak.

A Mobile-Review cikkére hivatkozva az Unwired Review arról számolt be, hogy az Nvidia még az idén saját mobil termékekkel jelentkezhet. Ugyan a társaság eddig is készített mobil processzorokat és grafikus chipeket, azonban jelenleg a Qualcomm számít vezető gyártónak.

Az Nvidia az új eszközöket nem saját neve alatt dobja majd piacra, hanem referenciadizájnokat fog készíteni más társaságok segítségével és ezeket a partnercégek saját néven értékesíthetik. A referenciamodelleken alapuló készülékeket azokban a fejlődő országokban és régiókban, például Oroszországban és Indiában lehet majd megvásárolni, amelyeket jelenleg elárasztanak a kínai okostelefonok és táblák. Ezek közé tartozik Oroszországban a Think Fly és Wexler, Indiában pedig a Micromax és a Lava.


A társaság ezáltal gyakorlatilag ugyanazt a stratégiát alkalmazná, mint ami a grafikus kártyák piacán sikeresen bevált. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy az Nvidia teljes mértékben megtarthatja az ellenőrzést a hardver fölött, ugyanakkor a partnercégek lehetőséget kapnak arra, hogy saját modelleket dobhassanak piacra és árversenybe kezdjenek a vetélytársaikkal. Az Unwired Reviews adatai alapján az első eszközök már májusban vagy júniusban felbukkanhatnak, az első termékek a 7 és 10 hüvelykes képernyőkkel rendelkező tábla PC-k lehetnek.

Az Nvidia legújabb mobil processzora, a Tegra 4 január elején mutatkozott be. Ennek fejlesztésekor a nagyobb sebességére, illetve a gyors képalkotásra helyezték a hangsúlyt. A Tegra 4 az első négymagos Cortex-A15 chip, ez elődjéhez hasonlóan egy ötödik egységet tartogat az alacsony fogyasztást kívánó pillanatokra, ám nemcsak ezzel, hanem az új GeForce grafikus vezérlő és annak 72 feldolgozóegysége révén is nagyobb teljesítményt kínál, s kellemes gyorsulást ígér.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vaszilij Artyom #3
    Gyerünk!

    Minél több gyártó tolja a táblákat magából, annál olcsóbbak lesznek.
  • kvp #2
    Van, megpedig a hordhato szamitogepek piaca. Tehat mondjuk a csuklora csatolhato hajlitott kijelzos gepeket meg nem gyartja senki. De a szemuvegbe epitett valtozatok is eppen csak kezdenek terjedni. A wifi-s screen extender-ekbol pedig szinte csak prototipus van. (tehat amikor a tablet meretu kezben tartott kijelzo dokkolas nelkul kepes atvenni a zsebrevagott telefon kepet) Pedig a technika adott, csak meg nincs ra erezheto piaci igeny. Majd lesz...
  • Interstate 95 #1


    Lassan már mindenki táblákat és mobilokat fog gyártani, van egyáltalán még kitöltetlen rés a piacon ?