Napi Online

Folytatja útját az alagútban a HP

Egyetlen jó hírrel tudott szolgálni a Hewlett-Packard Co. tegnap a befektetőknek: negyedéves eredményei nem voltak olyan szörnyűek, mint amilyenektől az elemzők tartottak − derült ki a MarketWatch összefoglalójából.

A világ legnagyobb pc-gyártója 8,9 milliárd dollár nettó veszteséget könyvelt el júliusban végződött harmadik üzleti negyedévében, szemben az egy évvel korábbi 1,93 milliárdos nyereséggel. A lyukat egy 10,8 milliárdos leírás ütötte a cég gazdálkodásán: ennyivel kellett csökkenteni a vállalati informatikai szolgáltatásokat kínáló ágazata − a négy évvel ezelőtt megvásárolt EDS maradéka − értékét. Enélkül pozitív lett volna az eredmény. Az árbevétel 29,7 milliárd dollár lett, ami másfél milliárddal elmarad a 2011. május−júliusitól. A HP kissé rontotta az októberben végződő üzleti év egy részvényre eső nyereségére adott előrejelzését.

A beszámolóból kiderült, hogy továbbra is lejtőn vannak a vállalat legfontosabb ágazatai. A pc-értékesítésből származó árbevétel tíz százalékkal, 8,6 milliárd dollárra zuhant, a szolgáltatásokon elért díjbevétel három százalékkal, 8,8 milliárd dollárra esett és a nyomtatók eladásával foglalkozó divízió is hasonló visszaesést jelentett. A HP folytatja világszinten 300 ezer fős létszámának nyolcszázalékos csökkentését és az év végén vagy a jövő év elején egy az üzleti felhasználóknak szánt biztonságos, strapabíró, erős táblakomputerrel lép piacra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #1
    nem kellett volna semmit csinálniuk egész évben és most 9 mrd-dal beljebb lennének az idióták