Gyurkity Péter

Új Galaxy Nexus, Xperia J

Egyes források szerint már napvilágra került a Galaxy Nexus frissített változatának teljes specifikációja, míg a Sony háza táján az Xperia J első tesztje jelent némi újdonságot, az Android 4.0 menetrendjével együtt.

Nincs hiány az új információkból az okostelefonok szegmensében, minden napra jut néhány újabb morzsa, ami jól mutatja, hogy jelenleg ez (valamint a táblák területe) váltja ki a legnagyobb pezsgést a vásárlók körében. A Samsung állítólag a Google-lal közösen piacra dobott legújabb készülék frissítésére készül, a Sony pedig egy már bejelentett telefon tesztjét tette lehetővé még a megjelenés előtt, miközben korábbi készülékein engedélyezi az Ice Cream Sandwich verziót.


A szóban forgó specifikációt közzétevő portál szerint a Galaxy Nexus második változatának részleteit látjuk a képen, amely jelenleg egy GT-I9260 típusjelzésű készülékre utal. Ebből az olvasható ki, hogy az állítólagos új példány számos területen kissé előrelép az eredeti változathoz képest, bár forradalmi jellegű változást sehol sem várhatunk. Az 1,2 GHz-es ikermagos chipet egy 1,5 GHz-es utód váltja le, a 4,65 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt annak Super AMOLED HD változata, míg a 16 GB-os belső tároló marad az újoncon is. Az 5 megapixeles hátoldali kamerát egy 8 megapixeles példány cseréli le, elől ezt egy 1,9 megapixeles társa kíséri majd, és a listában ezúttal megtalálható a microSD-bemenet is. A forrás szerint még az év vége előtt megjelenik az utód.


A Sony Xperia J várható megjelenéséről már a hónap elején írtunk, a bemutatkozást akkor az IFA-ra jósolták. Érdekes módon az első részletes tesztre már sor került, ebből pedig az derül ki, hogy bár a 2010-ből származó Snapdragon chip, az 512 MB RAM, a 4 hüvelykes LCD-kijelző, valamint a hiányzó microSD valószínűleg nem nyűgözi majd le a vásárlókat, ám a kellemes üzemidő, a még elfogadhatónak tartott 5 megapixeles kamera, valamint legfőképpen a 150 eurós ár révén mégis van esély a sikeres rajtra. Szeptember folyamán meglátják, hogy ebből mi valósul majd meg.

A gyártó folytatja az Android 4.0 kiterjesztését saját kínálatában, az Xperia P frissítését követően most a 2011-es változatok kerültek sorra. Az Android 4.0.4 ezzel az Xperia arc, az Xperia arc S, az Xperia neo, az Xperia neo V, az Xperia mini, az Xperia pro, az Xperia active és az Xperia ray alatt is elérhetővé válik, néhány héten belül pedig az Xperia mini pro, az Xperia neo L és a Live with Walkman követi majd őket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • skinnyman #7
    Azert messze nem ketszeres, csak masfel: 1430 mAh vs 2100 mAh
  • errorista #6
    a ketszer akkora kijelzo moge tobb mint 2szer akkora akku fer be... ( az osszes tobb alkatresz merete nem nol linearisan )
  • skinnyman #5
    Ha a kerdes arra iranyul h az meddig birja: elvileg kb max 8 ora a legujabbnal.
    Igen, az S3 tovabb birja, annak ellenere hogy ketszer annyi cpu magja van es kb ketszer akkora kijelzoje...
  • errorista #4
    iphone?
  • skinnyman #3
    Asszem az S3 birja az egyik a legtovabb aksival a mostani csucskategorias okostelefonok kozott, folyamatos videolejatszast valami 9 oraig birja.
  • mrlujoak #2
    "Az Android 4.0.4 ezzel az Xperia arc, az Xperia arc S, az Xperia neo, az Xperia neo V, az Xperia mini, az Xperia pro, az Xperia active és az Xperia ray alatt is elérhetővé válik, néhány héten belül pedig az Xperia mini pro, az Xperia neo L és a Live with Walkman követi majd őket."

    Na ez az, ami nem így van. Érdekes, hogy több sajtóorgánum is hasonlóan rosszul hozta le a hírt, mert a hír a 2011-es modellek 4.0.4-es build frissítése. A 4.0.4 már hetek, sőt hónapok óta kint van a tavalyi modelleken. Ennek a verziónak egy hibajavító frissítése érkezett meg, ami szintén 4.0.4, csaképp a build verzió növekedett... Magyarul egy javító frissítés érkezett meg!!!
  • Zoliz #1
    De jó. És legalább bírja 2 óráig full terheléssel a 4 magos "csodaxarság"?