Szekeres Viktor

Súlyos előzetest kapott az év egyik legkreatívabb filmje

A Holy Motors nemcsak azért fog sok filmkedvelőt érdekelni, mert rendezője 13 éves hallgatás után rukkolt elő új filmmel, hanem azért is, mert olyan ötletorgia van benne, amilyet ritkán látni.

A Cannes-i Filmfesztivál egyik legnagyobb érdeklődéssel várt premierje a Holy Motors volt. Nem azért, mert egyszerre volt polgárpukkasztó, szórakoztató és filozofikus, s nem is azért, mert Kylie Minogue vagy Eva Mendes is szerepelt benne. Hanem mert ez a film jelentette Leos Carax visszatérését. Az 50 éves francia rendező az elmúlt években mindössze rövidfilmeket készített, utolsó játékfilmjét, a Pola X-et 1999-ben tett le az asztalra. (Persze előtte sem számított túl termékenynek, hiszen az Egy fiú és egy lány 84-es, a Rossz vér 86-os, míg A Pont-Neuf szerelmesei 91-es film volt.)


A HVG tudósítása szerint beszélő limuzinokat, álló pénisszel Jézus-pózba dermedő csatornalakót, valamint különböző életek között ugráló titokzatos főhőst vonultat fel többek között a film. Az Origó így írt a Holy Motors-ról: Carax filmje erősen davidlynches hangulatú jelenettel indít, de összességében mégis senkihez és semmihez nem hasonlítható élmény, egy kreatív extravaganza, melynek láttán csak kapkodjuk a fejünket a hihetetlenebbnél hihetetlenebb fordulatokon. ** ** Itthon a filmet ősszel láthatjuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!