Napi Online

Európában erősíti pozícióit a Huawei

Akár a Nokia Siemens Networks felvásárlását is elképzelhetőnek tartja a Magyarországon is jelenlévő kínai Huawei Technologies.

Európai pozícióinak további jelentős erősítésére készül a Magyarországon is jelen lévő Huawei Technologies. Az Ericsson után a világ második legnagyobb távközlési hálózati berendezéseket gyártó cégének nyugat-európai igazgatója a német dpa hírügynökségnek elmondta, hogy valószínűleg München lesz a vállalatcsoport központja. Vállalatfelvásárláson is gondolkodnak, akár még a versenytárs, a Nokia Siemens Networks is szóba jöhet, ha eladó lesz, és megéri a vásárlás a kínaiaknak.

A Huawei 2005-ben jelent meg Magyarországon. Európai ellátó központot hozott létre, ahonnan Afrikába is szállít termékeket. Jelenleg Komáromban és Pécsen termeltet, a baranyai megyeszékhelyen korábban az Elcoteq, 2011 végétől pedig a csődbe ment finn cég épületeit hasznosító Flextronics szereli össze termékeit.

A világszinten 120 ezer alkalmazottat foglalkoztató Huawei dinamikusan növekedett az elmúlt években, termelését 2006-hoz képest 2009-re megháromszorozta. A cég 2009-ben 21,8 milliárd, 2010-ben 28 milliárd, tavaly 34 milliárd dollár bevételt ért el, tavalyi nyeresége 1,7 milliárd dollár volt. A Huawei-termékek a világ lakosságának harmadát szolgálják ki, az 50 legnagyobb távközlési szolgáltató közül 45 tartozik a kínai távközlési világcég ügyfelei közé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nlght #1
    50-ből 45 ! Ha tényleg van vmi beépített kiskapu a routerekben, akkor elég gáz a helyzet.