Napi Online

Megcsípte a piaci hullámot az ARM

Csupa jó hírről számolt be a befektetőknek az ARM mikroprocesszor-gyártó: nem csupán az elmúlt negyedévben használta ki a kedvező piaci tendenciákat, de az is biztosra vehető, hogy hozni fogja a 860 millió dolláros várt éves profitot is.

A vállalat nettó nyeresége csaknem háromnegyedével, 37,4 millió fontra (60,3 millió dollár) ugrott a január−márciusi időszakban az egy évvel korábbihoz képest, főként a növekvő árbevételnek és 22 processzorlicenc eladásának köszönhetően. Az árbevétel 14 százalékkal, 132,5 millió fontra ment fel, ami valamivel jobb a Wall Street Journalnak nyilatkozó elemzők prognózisánál. Az adó és egyszeri kiadások előtti profit − amelyet külön figyelnek a befektetők − 22 százalékkal, 61,9 millió dollárra nőtt, ami szintén jobb a várakozásoknál. Az ARM annak köszönheti sikerét, hogy chipjei megtalálhatók a legdivatosabb okos mobiltelefonokban, például az Apple iPhone-jában, illetve a táblagépekben és az autókban is.

Az életünkben egyre nagyobb teret szereznek a digitális eszközök, ami jó piacot teremt az ARM egyre okosabb és energiatakarékosabb chipjeinek − mondta büszkén Warren East, a cég vezérigazgatója. Az ARM néhány hete jelentette be, hogy közös vállalkozást hoz létre a Germalto NV és a Giesecke & Devrient GmbH vállalatokkal a mobilfizetési rendszerek új szabványának gyorsabb átvételére. A közös cég olyan szoftvert fejleszt majd, amely a hardverhez egészen közel, az ARM-processzorokon futó operációs rendszerekbe épülnek be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!