Gyurkity Péter

Samsung Galaxy S III, Intel Medfield részletek

Felbukkant az első pletyka a Samsung kiugróan sikeres sorozatának állítólagos új tagjáról, eközben pedig szivárognak a részletek az Intel okostelefonokba és táblákba szánt platformjáról, amely picit később érkezik.

Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy a Samsung Galaxy S és S II igencsak jó eredményeket ért el világszerte, több mint 10 millió példányban kelt el a két okostelefon. A gyártó valószínűleg nem szeretné megszakítani ez a sorozatot, így nem meglepő, hogy már most rebesgetik a harmadik változat érkezését, amelyre legkorábban februárban kerülne sor.

Koreai forrásokra hivatkozva számoltak be a különböző lapok arról, hogy nagyjából mire is számíthatunk az S III kapcsán. Eszerint a készülék Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) alatt futna, mégpedig egy négymagos processzorral, 2 GB memóriával, 12 megapixeles kamerával, valamint egy Super AMOLED Plus HD kijelzővel, amely 1280 x 720 pixel felbontást támogat. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezen kijelző pontosan mekkora lesz, ám a lista így is elismerésre méltó specifikációra utal. Időközben megjelent az első, állítólag már ezen telefonnal készített kép is, amelyet azonban 5 megapixelre "butítottak le", ám a hivatalos megerősítésre még legalább egy hónapot várnunk kell.

Az Intel a Medfield sorozat Atom chipjeivel debütálna az okostelefonok és a táblák szegmensében, bár ez utóbbi terület meghódítása kifejezetten a valamivel később, 2012 utolsó negyedében megjelenő Clover Trail-W platform feladata lesz, a Windows 8-ra támaszkodva. A napokban beszámoltunk az első referenciakészülékek leszállításáról, néhány egyéb információról, ezt pedig most azzal egészíthetjük ki, hogy a processzorgyártó a Medfield mellé a Texas Instruments WL1283 Wi-Fi/Bluetooth/GPS chipjét rakná a különböző készülékekbe, a táblákban dolgozni hivatott Clover Trail-W pedig a Broadcom 4330/4751 Wi-Fi/Bluetooth/GPS chipjével egészülne ki, a már említett időpontban.

A Medfield olyan technológiákra támaszkodhat majd, mint Intel Wireless Display, Advanced Imaging és Connected Standby, az egyes telefonok vastagsága 0,85 cm alá szorulhat, míg a Clover Trail-W esetében a lista a következőképpen fest: Intel Wireless Display, Compute Continuum, PC Sync, One Tap NFC, Advanced Imaging és HW Enhanced Security, de az LTE támogatás sem marad ki a körből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andrew1987 #45
    Esetleg az SII-ne több féle kinézete is van?
    http://www.youtube.com/watch?v=mjwM9aeDN8o&feature=fvwrel
  • Andrew1987 #44
    Időközben gondolkodtam és szembetűnt a Galaxy S Advanded is, de végső soron úgy döntöttem, hogy maradok a Galaxy S2-nél. :-) Viszont ráakadtam egy videóra, amiben az SII-t és az iPhone 4S-t hasonlítják össze: http://androidcommunity.com/samsung-galaxy-s-ii-vs-iphone-4s-browser-comparison-and-load-times-video-20111011/
    Viszont 03:33 percnél cseréli ki a bal oldali telefont az SII-re. De akkor milyen telefon volt az asztalon? Nem így fog kinézni az s3? Kicsit fura. De kíváncsi lennék, mert az tuti nem S2.
  • Andrew1987 #43
    Sziasztok! Telefon váráslás előtt állok. Nagyon szemezgetek és a régi vágyam a Samsung Galaxy S2. De felbukkant a Galaxy Nexus is és azt kell, hogy mondjam nehéz a választás. De valahogy jobban húzok az S2 felé. Nem tudom miért, de így van. Na meg arról nem beszélve, hogy hamarosan érkezik az S3 is. Érdemes várni rá szerintetek? Mármint olyan értelembe, hogy milyen árban lesz kb., és ugye ha bejön az S2 ára is lentebb meg. Szerintetek maradjak az S2-nél, vagy inkább Nexus, esetleg majdan S3? Jó, gondolom sokan azt mondjátok, hogy S3, de mondjuk az ára is szép lesz gondolom. Azért érdekelne a véleményetek. A lényeg, hogy minden téren jó legyen. Tudás, ár, design, stb. Mondjuk ezért is húzok az S2 felé.
  • SupraMKIII #42
    hát, forró is, rendesen...

    Egyébként én is erre gyanakodtam, át is állítottam a akku ikont olyanra, ami mutatja - mégis...
  • SupraMKIII #41
    ...persze, mind a 200 körüli, próbált alkalmazás hülye, meg az a rengeteg ember is, aki ugyanezt már leírta...

    De okés: mondj olyan alkalmazásokat, amik szerinted jól vannak megírva...
  • Rage47 #40
    pécsiben nem láttam
  • nachtwey #39
    Egyik búzább, mint almább


  • rágógumi #38
    értem. majd igyekszem kipróbálni majd. media marktba van ilyen ájfón amit lehet tapogatni? majd megnézem.
  • Rage47 #37
    ha utána fogsz egy Apple cuccot, látszik, hogy az teljesen folyamatos, több az fps, mint az Androidon
  • rágógumi #36
    én nem tudom miért mondjátok hogy az android döcögős. :o
    nem pattogni akarok hiszen nem volt még más a kezembe csak a mostani telefonom ami egy s2 de nekem semmi bajom sincs vele. elég gyors, nem veszek észre semmi lassú dolgot.
    persze mint mondtam nem teszteltem készülékeket de mielőtt megvettem a telót néztem egy videót amin pl látszott hogy ez sokkal gyorsabb mint a többi.