Szekeres Viktor

Az Éhezők viadala lesz az amerikai Battle Royale? Itt az új előzetes

Sokan már most az Alkonyathoz hasonló hatalmas sikerű regényadaptációt látnak az Éhezők viadalában, kérdés, hogy az új előzetes megerősíti vagy megingatja-e hitükben őket.

Sokak szerint 2012 egyik nagy durranása lehet az Éhezők viadala (The Hunger Games) című Suzanne Collins-bestsellerből készített film, melyet Amerikában március 23-án, idehaza azonban már március 22-én bemutatnak. A Lionsgate pár órája adta ki a film első teljes előzetesét, mely alapján már meg lehet ítélni, hogy valóban elkészült az új Alkonyat, vagy megközelíteni sem tudják a "nagy elődöt".


Az Éhezők viadala történetéről elég annyit tudni tinik vérre menő harcáról van szó, melynek egy győztese van, s melyet a televízió is közvetít. A film hatalmas szereplőgárdával operál, a sajtóközleményben a következők szerepelnek: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Wes Bentley, Elizabeth Banks, Dayo Okeniyi, Amandla Stenberg, Jack Quaid, Leven Rambin, Willow Shields, Paula Malcomson, Ian Nelson, Kalia Prescott, Ethan Jamieson, Tara Macken, Chris Mark, Jacqueline Emerson, Ashton Moio, Kara Petersen, Sam Ly, Leigha Hancock, Samuel Tan, Mackenzie Lintz, Imanol Yepez-Frias, Annie Thurman, Stanley Tucci, Woody Harrelson, Latarsha Rose, Brooke Bundy, Lenny Kravitz, Toby Jones, Amber Chaney, Kimiko Gelman, Nelson Ascencio és Donald Sutherland.

A rendező Gary Ross, aki korábban olyan filmekkel jelentkezett, mint a Pleasantville és A vágta, ezúttal is magára vállalta a forgatókönyv megírását. S, ha a film siker lesz, ami egyelőre a papírformát igazolná, akkor minden bizonnyal a trilógia folytatásai is, a Catching Fire és a Mockingjay is megfilmesítésre kerülnek. (Itthon az Agave kiadó jelentette meg a műveket Éhezők viadala, Futótűz és A kiválasztott címmel.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • messen #12
    Az "érvelésed" alapján azt is lehetne mondani, hogy a Szörnyecskéket az Alien alapján csinálták. Az egyik véresen komoly, elejétől a végéig borzongsz tőle, a másikat meg végigneveted. Vajon melyik melyik? ;)
    A gyerekes személyeskedésed pedig nem engem minősít. Az hogy reagálok rá, már igen, de ezt most be is fejezem :D
  • kalapos01 #11
    Van egy szabály, hogy valamit csak az időben legelsőhöz lehet hasonlítani? Vagy, hogy valami csak egy valamire hasonlíthat? Vagy, hogy mindenkinek mindent ismernie kell, különben ne hasonlíthat? Ilyen alapon te is hozhattál volna 60-es évekbeli példákat, nem értem, miért Kinggel jössz.
  • kalapos01 #10
    Ennyi nem elég, hiszen akkor elfelejtetted, hogy miről szól a BR. Lehet, hogy azért, mert eredeti nyelven olvastad és nem tudsz külföldiül és nem értetted meg.
  • messen #9
    Láttam mindkét filmet, és olvastam eredeti nyelven a könyvet. Remélem, ennyi elég...
    Igazat adok Axlkenobinak, nem a BR a mérce ehhez a filmhez, hanem a menekülő ember. Ahoz mérten tök jó lesz ;)
  • Axlkenobi #8
    Hagyjuk már ezt a Battle Royale dolgot, könyörgöm. Mintha az az ázsiai cucc szarta volna a spanyolviaszt ebben a témában. Ezzel az erővel a BR meg A menekülő ember és A hosszú séta koppintása (mindkettő Stephen King).
  • Prof William #7
    "alapján már meg lehet ítélni, hogy valóban elkészült az új Alkonyat, vagy megközelíteni sem tudják a "nagy elődöt". "

    Ha tényleg valami új tini alkonyatnak szánják, abban az esetben SOHA sem fogom megnézni. Egy új Rambo-nak jobban örülnék.
  • kalapos01 #6
    Már most tévedtél. Ebben is gyerekek ölik egymást, abban is. Nem nagyon ismerheted a BR-t akkor.
  • messen #5
    Ennek semmi köze a Battle Royalhoz. Meg sem közelíti. Egy amcsi koppintás sem tudja visszaadni azt a borzalmat, ami abban van. Annyira bele akarják erőltetni a "hőseikbe" az amerikai ideált (szép, okos, ügyes, naív), hogy az már nevetséges.

    Azért megnézem, mert remélem, tévedek.
  • czyi #4
    nem. ez az amerikai, vértelen battle royal.
  • fika ferenc #3
    Szerintem meg az új The Golden Compass.
    Látványos, viszonylag jó film a trilógiává válás lehetőségével - csak éppen senkit sem fog érdekelni.