Napi Online

Távozik a Nokia technológiai vezetője

Kilépett a súlyos gondjai miatt már-már felvásárlási célponttá váló Nokiától a vállalat technológiai fejlesztésért felelős vezetője, Richard Green, miközben a Standard & Poor's hitelminősítő idén immáron másodszor ismét rontotta a cég adósságára adott besorolását − derül ki a The New York Times összefoglalójából.

Green mindössze egy éve került a finn nagyvállalathoz, távozásának oka a hírek szerint az, hogy stratégiai nézeteltérései támadtak a menedzsmenttel, egyebek mellett ellenezte, hogy a Nokia lemondott az Intel MeeGo operációs rendszerére alapuló telefonok gyártásáról. Az S&P egy szinttel, BBB pluszra mérsékelte osztályzatát, ami három emelettel van a bóvli kategória felett. A Fitch BBB mínuszon tartja nyilván a cég adósságait, ami csak egy szinttel van a befektetésre ajánlott kategória alja felett.

A technológiai főnök távozása megerősíti azokat a szakértői véleményeket, amelyek szerint a cég kilátástalan helyzetbe került. A Reutersnek nyilatkozó egyik elemző szerint a cégnél nincs felelőse a stratégia alakításának, a legjobb vezetők távoznak, és aki marad, az tűzoltással foglalkozik. A Nokia okos telefonjai elvesztették a csatát az Apple iPhone-jával és a Google Android platformjára épülő mobilokkal szemben, olcsó készülékei pedig vesztésre állnak a kínai ZTE, az indiai Micromax és más noname gyártók telefonjaival szemben.

Befektetési bankárok szerint a cég technológiai nehézségei miatt nem kínál szinergiákat az ágazatán belüli nagy versenytársainak, amelyek felvásárolhatnák, legfeljebb márkaneve és néhány más vagyoneleme érhet valamit. A pénzügyi befektetők valószínűleg legfeljebb szétdarabolva vásárolnák fel a Nokiát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Armagedown #3
    ez az igazság sajna , és ez mind a begyepesedett agyu managemenetnek köszönhető , akik képtelenek voltak haladni a korral
  • Narxis #2
    Nem unjuk mert nem vészmadárkodás.
  • DjDano #1
    Nem unjátok még a vészmadárkodást? Komolyan mondom a konkurencia fizeti ezeket a Nokiát rugdosó cikkeket!