MTI

Betiltották a Google Street View-et Csehországban

Megtiltották a cseh hatóságok a Google számára, hogy tovább alkalmazza a több országban is vitatott Street View szolgáltatását.

Csehország adatvédelmi biztosa szerint a Google nem rendelkezik a szükséges regisztrációval, hogy hasonló tevékenységet folytasson. Az ügyben ma még nem közöltek további részleteket, de a jövő héten sajtótájékoztatót tartanak. A hivatal április óta vizsgálódik a Google ügyében, mert az internetes óriás nem felelt meg a követelményeknek, hogy az utcafigyelő Street View szolgáltatáshoz használt adatokat gyűjthessen.

Az amerikai székhelyű céget Európában több helyen, a legélesebben Németországban támadták. A Google tavasszal bocsánatot kért a magánszféra megsértése miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Thaison #5
    Szerintem ez e Street View egy nagyon nagy ötlet, nem tudom hogy milyen félnivalója van az embereknek. Nem hagyjuk fejlődni a dolgokat akkor ezzel az erővel tényleg megmaradhatunk a Colombus-féle világtérképnél mint ahogy azt már előttem írták. Szóval vicc...gondolom nálunk is megtiltják vagy már megtiltották, maradiak...!
  • Skynet85 #4
    Szerintem is pofátlanság amit a csehek művelnek mert igen is, ha rákeresek a házamra akkor ugyan most még nincs rá lehetőség de GG-t ismerev hamarosan megszemlélhetem a neten, hol tartom a dugi pénzt és a ház kulcsomat, majd fészbúkon megvitatjuk a többiekkel, hogy jó ez így, ez a minimum amit elvárok tűlük GO GG GO...
  • sbuci #3
    Így van, szerintem is. Maradjunk a Colombus-féle világtérképnél.
  • Armagedown #2
    nagyon helyes , végre valaki szembe mer szállni velük
  • passatgt #1