Napi Online

A Facebook tudni fogja hol vagy!

A Facebook új szolgáltatásával lehetőség nyílik arra, hogy a felhasználók megoszthassák a többiekkel a hollétükkel kapcsolatos információkat - írja a Bloomberg.

A Places névre hallgató kiegészítés abban segíti a felhasználókat, hogy könnyebben megtalálhassák ismerőseiket és felfedhessék hollétüket - mondta Mark Zuckerberg, a közösségi lap vezérigazgatója.A szolgáltatás azonban nemcsak a kapcsolattartást segíti, hanem a hirdetésekkel is jobban lehet célozni. Ezt megerősítette Zuckerberg is, később kiegészítik egy reklámmodullal a programot. A felhasználók több mint negyede telefonon keresztül is látogatja az oldalt, ők az új szolgáltatás célközönsége.

Ha a mobiltelefonon keresztül a Facebookot látogató ügyfél megosztja tartózkodási helyét, akkor rögtön olyan üzletekről lehet hirdetéseket a számára küldeni, melyek a közelben vannak. Egyes számítások szerint ezzel 2015-ig akár 4,1 milliárd dollár reklámbevételt is el lehet érni.

Ahogy általában, a Places kapcsán is felmerül a személyes biztonság kérdése. A program tartalmazni fog biztonsági elemeket - erősítette meg a Facebook. A felhasználó döntésén múlik, hogy csak a barátok láthassák a tartózkodási helyet, vagy szélesebb közönség számára is elérhető legyen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Rage47 #4
  • Ender Wiggin #3
    Elég rossz irányba halad a világ. Ha nincs térerő meg net, akkor szinte lélegezni is könnyebb.
  • CptObvious #2
    Pont a lényeg maradt ki.
    - Jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el
    - Kezdetben csak iPhone-on, aztán később válik elérhetővé a többi okostelefonon is.
  • akyyy #1
    hát én felmegyek mobilra és 0 reklám van rajta :D