Szekeres Viktor

Újabb mozi lesz 3D-s

Szerencsére a magyar mozik is felfigyeltek a kor hívó szavára, így egyre több termet alakítanak át, hogy megfeleljenek a digitális 3D-s technikával készült filmek vetítésére. Jó hír, hogy immáron vidéken több 3D-s filmszínház van, mint Budapesten.

Hogy a főváros csökkentse hátrányát, ezúttal a budapesti Sugár mozi üzemeltetői döntöttek úgy, hogy a 160 férőhelyes Fellini termet átalakítják 3D-kompatibilisra, ami azt jelenti, hogy október 15-től már Örs vezér tere környékén is lehet térhatású filmeket nézni.

A Pixar-féle Fel lesz az első film, amit az új teremben meg lehet nézni, a jövőben pedig bemutatásra kerül a Karácsonyi ének című animációs film Robert Zemeckis rendezésében és az év legjobban várt alkotása, a Titanic óta mozifilmmel nem jelentkező James Cameron Avatarja jön.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Novell #11
    Nem vártam köszönetet, sem elnöki kitüntetést, sőt, akár hiszed, akár nem, azt sem vártam, hogy te így lehordjál...
    És igen, javították azóta, de a kommentem nem csak annyiból állt, hogy ezt+azt elírták és javítsák ki, hanem hozzászóltam a témához...
  • wildebeest #10
    Hagyd rá. Ő szekeres viktor, s azért akadékoskodik mindig, mert mindenki a szemére hányja, hogy nem tud írni. :)
  • nmktheking #9
    és ahogy a te kommented is offtopik:)
    de hogy az enyém ne legyen teljesen off, azért hozzászólok a témához is. Igazából a mozik előbb utóbb felismerik, hogy sok látogatót csal be egy 3D-s vetítés, ezért egyre jobban elterjednek a 3D-re képes termek is. A kérdés, hogy mikor lesz az, hogy az ország egész területén elérhetővé válik mindenki számára ez a lehetőség.
  • winnie #8
    ??? anyám..., mit vártál? persze, hogy törölték.

    gondolom javították is (ha nem, akkor mea culpa), ergó figyelembe lett véve a javaslatod. vagy nem javítási szándékkal szóltál, hanem csak azért, hogy ott legyen a neved a kommentek között, hogy te észrevetted? felvágás munkált benned? vagy köszönetet vártál, privát levelet? az offtopik lett volna, mint ahogy a hibajavítás is az.

    egy fórumban pedig törölni szokás az okafogyott offtopik kommenteket. miért maradjon be? (blogtapasztalatból az ilyet eleve így szokták írni, hogy "majd töröljétek, de a szigorú csak egy 'r'"
  • Novell #7
    Köszönöm, hogy törölték a kommentemet, amivel egy apró helyesírási hibára világítottam rá... -.-"
    Természetesen azok, amik egy "szeretett" szerkesztőt hordanak le a sárga föld alá, azok maradhatnak... Ennyit az sg.hu-ról...
  • Ulquiorra #6
    Légyszives mutass nekem ilyen statisztikákat
  • kalapos01 #5
    Jól látod, nem számít bizony. Amikor nem volt ennyi vászon, akkor is élharcos volt a főváros.

    Nem azért van sok néző, mert sok a vászon, hanem azért van sok vászon, mert sok a néző. És még így is kihasználtabbak a mozik Budapesten, mint vidéken, ajánlom a figyelmedbe a jelentéseket. Még a közepes városokban is olykor panganak a mozik, csak pár nagyobb város javítja a statisztikát, leginkább amikor nagy durranás van a moziban. A vidéki ember sajnos csak évi 2-3 nagy filmet néz meg (nyilván az anyagiak is sokat számízanak), a kis filmeket üres termek előtt mutatják be, így azok szinte csak budapesti nézőkkel rendelkeznek.
  • Ulquiorra #4
    Nyilván az nem számít hogy a lakosság arányára levetítve ott van a legtöbb mozivászon...kihasználtság tekintetében a messze nem a legjobb Bp.
  • kalapos01 #3
    Nem versenyeznek, hiszen egy filmet Budapesten többen néznek meg, mint Magyarország többi részén összesen. Sőt, képzeld, még az összes vasútvonal is Budapesten fut össze. Hallatlan!
  • Ulquiorra #1
    Nem is tudtam róla hogy Budapest és az ország többi része versenyeznek. És hogy Budapestnek érdeke hogy több terme legyen 1,7 millió ember részére mint vidéknek 8,3 millió embernek