MTI

Google Street View, triciklin is

A Google Street View internetes szolgáltatás kamerái már háromkerekű kerékpárokon is róják az utakat, hogy az autóval megközelíthetetlen helyekről felvételeket készítsenek.

A Google amúgy gépkocsikra szerelt kamerákkal készít felvételeket programjához világszerte. Az emberi erővel hajtott változat azonban olyan helyek rögzítését is lehetővé teszi, ahová csak gyalogosan vagy kerékpárral lehet eljutni (például egyetemi városokba és közparkokba). A több amerikai városban turistákat szállító riksákra hasonlító, 115 kilogramm súlyú járművet elől kell hajtani, a kamerát tartó tornyot pedig a hátulsó részre szerelték.

Triciklis kamerák dolgoznak a római Trevi kútnál, a kaliforniai Santa Monica Third Street sétányon, a Pennsylvaniai Egyetem gyalogútjain és a montereyi kerékpárutakon is - mondta el Sean Carlson, a Google szóvivője. A redmonti cég szerint a Pennsylvaniai Egyetemről készül háromdimenziós fotók révén a leendő diákok és szüleik kellemes benyomást kaphatnak a campusról, a diákok megtervezhetik, hogyan juthatnak el legegyszerűbben az előadásokra, ugyanakkor a fotók kellemes emlékeket ébreszthetnek az öregdiákokban is.

Miközben a Google a triciklis felvételekkel is igyekszik bővíteni térképszolgáltatását, több országból érkeznek panaszok személyekről és intézményekről készült felvételek miatt, amelyek a tiltakozók szerint megsértik a magánélethez fűződő jogokat. Májusban görög illetékesek tiltakoztak a főutak lefényképezése miatt, áprilisban pedig egy angol faluban élőlánccal akarták megakadályozni a kamera útját. 2007-es beindítása óta a Street View-t a világ több mint száz városára terjesztették ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!