Berta Sándor

Reménysugarat jelenthet az idei CeBIT

A gazdasági világválság elhúzódása miatt a korábbinál jóval nagyobb figyelmet kap a másfél hét múlva kezdődő németországi kiállítás. "Az idei CeBIT jelentősen javíthat a mostani nemzetközi krízishangulaton" - jelentette ki Ernst Raue, a Deutsche Messe AG elnöke.

Az előzetes információk alapján várhatóan 69 országból összesen 4300 vállalat képviselteti majd magát a rendezvényen. Csak összehasonlításul: tavaly még 5845 kiállítót regisztráltak, ez 25 százalékos csökkenés.

"Úgy gondolom, hogy a kiállítók száma biztató jel és ezt mindenképpen sikerként könyvelhetjük el. 4300 cég fogja megmutatni, hogy dacol a világválsággal és hogy mielőbb maguk mögött akarják hagyni a recessziót. Az idei CeBIT-en minden eddiginél inkább az új üzletkötésekről lesz szó. A cél az, hogy a vállalatok tárgyaljanak egymással és az új kapcsolatok által megerősödve nézhessenek szembe a jövővel. Pont a válság miatt a kiállításra különleges szerep hárulhat és minden társaság itt lesz, aki új üzletet akar kötni, növekedni, terjeszkedni akar" - tette hozzá a szakember.

A szervezők számára külön öröm, hogy számos olyan vállalat is jelezte részvételi szándékát, amelyek korábban lemondták a szereplést. Ezek közé tartozik a Dell, a Nokia Siemens Networks és az Intershop. Ezenkívül 200 olyan cég is lesz, amelyek korábban még sosem képviseltették magukat a rendezvényen. Az idei CeBIT legfontosabb témái a zöld informatikai-távközlési megoldások, az energiatakarékosság, a távoktatás, a telemedicina és az internet fejlődése. Utóbbira külön kategóriát hoztak létre, Webciety néven.

"A kiállítást idén is Angela Merkel német kancellár nyitja meg március 3-án, de jelen lesz többek között Arnold Schwarzenegger, Kalifornia kormányzója; Carig Barrett, az Intel felügyelőtanácsának vezetője; valamint Stefal Weil, Hannover főpolgármestere is" - mondta végül Ernst Raue. A felszólalók között lesz Leo Apotheker, az SAP társelnöke; Ben Verwaayen, az Alcatel-Lucent elnökségének első embere; Marco Börries, a Yahoo! és Reid Hoffman, a LinkedID elnöke.

A kiállító cégek között van a Deutsche Telekom, a Microsoft, az IBM, az SAP, a Vodafone, az Intel, a Dell, a Hitachi, a Panasonic, az Adobe, az Alcatel-Lucent, a British Telecom, a Hewlett Packard, az Oracle, a Samsung, a Yahoo, a Symantec, az E-Plus, a Xing, a LinkedIn, az Acer, a Porsche és a Volkswagen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Exen #6
    Hát én is, de még reménykedem, ezt nehéz elbaszni már, tudom, képesek rá, de azért én bizakodom, hogy végre egy jó windows foghatok majd a kezemben.
  • Palinko #5
    én csak a bétát láttam és nekem is nagyon tetszett. remélem a véglegeset nem lassítják be, én kinézem belőlük...
  • Exen #4
    Jó-jó, volt ami reklám volt, de volt 1-2 értelmes hírek is, akár a suberbarról, akár más funkcióról szóló dolog.

    Viszont!!! Teszteltem az "alfa" aztán msot a BETA verziót is, talán egy picit lassabb lett a BETA a több funkció miatt, de még mindig szépen fut, 1-2 hibát leszámítva pedig tudom, hogy ez lesz az XP-m utódja! A BETA pedig azért szerintem elég közel áll már most is a végleges verzióhoz!!!
  • Palinko #3
    emlékszel mikor minden nap jött egy újabb értelmetlen hír? na azzal volt bajom, mivel semmi infó csak reklám, legalább értelmes hírek lennének.

    te is csak a bétáról tudsz nyilatkozni majd a végleges elvállik mi lesz.
  • Exen #2
    mi bajod a Winsows 7-el, azon kívül, hiogy egy egész értelmes oprendszernek néz ki, amelyről most is írom e sorokat?
  • Palinko #1
    csak nehogy win 7 hírek jöjjönek minden nap :S