Napi Online

A Disney áll Spielberg mögé

A Walt Disney megállapodást kötött a DreamsWorks-sel, hogy értékesíti és terjeszti a Steven Spielberg kezében levő filmstúdió alkotásait - hét éven keresztül összesen harmincat.

A Walt Disney a jegyárbevételből részesedik ennek fejében, Dick Cook, a társaság elnöke erről nem árult el további részleteket; a Financial Times úgy értesült, több mint 8 százalékot kapnak majd, cserébe a Dreamworks 200 millió dollárra számíthat. Spielberg cége korábban a General Electrichez tartozó Universal Picturesszel tárgyalt egy kölcsönről, növekvő produkciós költségeinek fedezése érdekében, de ez végül nem vezetett eredményre.

A DreamWorks ősszel vált külön addigi partnerétől, a Paramount Picturestől, miután az indiai Reliance ADA Grouppal alapított új filmvállalatot. Ekkor Spielberg cége még a Universallal kötendő terjesztési megállapodást jelentett be, ez azonban a múlt héten összeomlott (a rendező-producer korai filmjeit, például a Cápát és az E.T.-t a Universal forgalmazta).

A Disney és a DreamWorks nem zavarja majd egymás köreit - mondta a Bloombergnek Stacey Snider, az utóbbi vállalat társ-elnökvezérigazgatója -, nem ugyanolyan típusú filmeket készítenek és a DreamWorks ezután sem szorítkozik családi mozik gyártására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!