Gyurkity Péter

A Zune is videóval erősít

A Microsoft zeneboltja - az Apple példáját követve - ezúttal televíziós tartalmakkal erősít, kiemelt szerepet osztva az almás céggel összebalhézott NBC anyagainak. Meghozza-e vajon a lépés az eddig hiába várt áttörést?

Hírügynökségi jelentések szerint a Zune platform a napokban ismét frissül, elérve a 2.5-ös verziószámot. Az újításokkal egyrészt igyekeznek megkönnyíteni a zenei tartalmak keresését és megvásárlását, a közösségi szolgáltatások kiépítését, másrészt pedig lehetővé teszik a televíziós tartalmak beszerzését, amelyek a szoftvercég szerint nagyot lendíthetnek a népszerűségen.

A változások méretét jellemzi, hogy a hivatalos internetes oldal jelenleg nem elérhető, a rövid magyarázat szerint kisebb szünet után újra látogatható lesz. A jelentésekből azonban kiderült, hogy pontosan mire is számíthatnak a felhasználók: elsőként az NBC Universal kínálatának megjelenésére, amely számos televíziós műsort és összesen mintegy 800 epizódot jelent olyan sorozatokból, mint a South Park, vagy a The Hills. Az egyes epizódok 2 dollárba kerülnek majd, ezeket az előre megvásárolt pontokkal szerezhetjük be.

Némi pikánst ízt ad a bejelentésnek az a tény, hogy az NBC - amely 2005 végénszerződött le az iTunes gazdájával - éppen tavaly rúgta össze a port az Apple vezetésével. Ezt követően tartalmaikat eltávolították a zeneboltból és a hordozható lejátszókról, a Microsoft azonban ennek ellenére (vagy talán éppen ezért) ettől is reméli, hogy végre sikerül megszorongatni az online szegmenst uraló riválisát. A platformon olyan alkotások is megjelennek, mint a The Office és a Hősök, a videoklipek mellett tehát végre hagyományos televíziós tartalom is elérhető lesz a készülékeken.

Ami a közösségi szolgáltatásokat illeti, ez többnyire a felhasználók kedvenceit tartalmazó listák megosztását, csereberéjét jelenti, a lejátszók tartalmának egyeztetését. A videós tartalmakat emellett immár műfaj szerint is böngészhetjük, illetve lehetőség nyílik a zenei tartalmak részleteinek (információinak, leírásának) szerkesztésére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kukacS3K #12
    hát én utána olvastam meg néztem értékeléseket is mondjuk az ár is számít és a 30GB-s a legkisebb Ipod Classichoz hasonlítva olcsóbb plusz még vannak benne jó ötletek de ha Ipodot vennék akkor is cikkcakkba csinálnám mert itthon röhelyesen drágább mint Amerikában
  • Gerygrey #11
    Én csak azt nem értem, miért kell erőltetni ezt a szinkronizációs módszert, miért nem adják meg a lehetőséget hogy Total Commanderrel, az évtizedek óta megszokott módon rendezgethessem a zenéimet. Én például emiatt nem fogok se iPodot se Zune-t venni, pedig szerintem nem lenne olyan nagy elvárás.
  • mrzool #10
    Igen, itt is meg lehet adni, hogy miket synceljen, és tulképp megértem, hogy miért csinálja amit csinál: ha letörölsz vmit a vinyóról, a Zune-re is rásynceli a törlést.:/ Feature, csak nekem nem tetszik.

    Szóval kitöröltem az összes autosynces mappát, így nem szivat.
  • Marcus15 #9
    "Én egy 80 gigásat használnak pár hete, alapvetően tetszik... Egy óriási hátrányt tudnék mondani: ha nem trükközöl az albumokkal / podcastokkal, akkor amit felsyncelsz, azok közül mindennek meg kell maradnia a vinyódon is - mert ha törölsz, a Zune-ről is leszedi ez a csodás szoftver... Ezt a 2.3-as verzióval tapasztaltam, a cikkben írt 2.5-öset még nem tettem fel. Ofcoz van workaround, de ez nagy csalódás volt, nem tudom ipod/itunes terén mi a helyzet ezzel."

    iPod-nál lehet állítani a programban, hogy mindent szinkronizáljon a gépről, vagy csak amit szeretnél, azt rakjon át, legalábbis bátyám még régebben nézte, és meg van rá a lehetőség.
  • mrzool #8
    Én egy 80 gigásat használnak pár hete, alapvetően tetszik... Egy óriási hátrányt tudnék mondani: ha nem trükközöl az albumokkal / podcastokkal, akkor amit felsyncelsz, azok közül mindennek meg kell maradnia a vinyódon is - mert ha törölsz, a Zune-ről is leszedi ez a csodás szoftver... Ezt a 2.3-as verzióval tapasztaltam, a cikkben írt 2.5-öset még nem tettem fel. Ofcoz van workaround, de ez nagy csalódás volt, nem tudom ipod/itunes terén mi a helyzet ezzel.

    Az árról: ugyan odakint egymás ellen vannak árazva, de így elnézve a magyar árakat... Depón 80-as iPod 80-100e forintért van, ez valahogy nem tud versenyezni az átszámítva 46 ropiba került Zune-nel.:)
  • passatgt #7
    helyes, úgyszintén
  • 5c0rp330n #6
    amikor csak tehetem, Mac-et használok -.-
  • passatgt #5
    nem, mert ő linuxot használ

    egyébként minőségben és tudásban ua mint ipod, csak utóbbi népszerűbb, tökmindegy melyiket választod
  • Atkamon #4
    Sógoromnak van, szerintem jó, bár én nem sokat hasznátlam csak éppen megmutatta. Amit meg Sc0rp330n mondott meg hülyeség... Egyátalán nem szar, de mongyuk én inkább egy IPod Touchot vennék, azon van internet is.

    "ja de, van még egy baja: microsoft :S:S" Jó fikázni a MS-t, amikor minden nap az ő programjukat használod:)
  • carville #3
    iPod klón a rondábbik fajtából.
    Viszont nagyobb a kijelzője (a hagyományosokhoz képest, a Touch-énál kisebb), és van benne FM rádió.
    SZVSZ nincs annyi különbség az iPodhoz képest hogy megérje minden féle cikkcakkban beszerezni, amikor az iPodot hivatalosan árulják. Amúgy meg ha iPod bejön akkor ezzel sem jársz rosszul, ha te mindenképp ezt szeretnél, csakazértsem iPodot.