MTI

Kubában engedélyezték a számítógépek árusítását

A kommunista Kuba engedélyezte a számítógépek, a DVD- és videolejátszók árusítását, és még néhány, eddig tiltott elektronikus, illetve elektromos eszköz forgalmazását a közönséges vásárlók számára.

Egy belső használatra készült kormánydokumentum tájékoztatja az illetékes tisztségviselőket, hogy mostantól szabadon árusíthatók a felsorolt eszközök, illetve azokon túl a nagyképernyős televíziók, az elektromos gyorsfőzők (kukták), az autóriasztók és a mikrohullámú sütők.

Megfigyelők szerint az intézkedés az első jele annak, hogy Raúl Castro új elnök feloldhat bizonyos korlátozásokat, amelyek a kubaiak mindennapi életét szűk korlátok közé szorították. Az említett eszközök egy részének árusítását azért tiltották eddig, hogy korlátozzák a kubaiak tájékozódási lehetőségeit, más részét pedig azért, hogy a nehéz gazdasági helyzetre tekintettel korlátok közé szorítsák a lakossági áramfogyasztást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • juharfalvi #4
    Ha áramproblémáik voltak eddig is, az csak rosszabb lesz a megnövekvő fogyasztással.
  • BlackRose #3
    Ember, csak a kubaiak tudnak maguknak jobb életet teremteni (és itt gondolok rájuk mint egyénekre), éppen az a baj, hogy valami őrült hülye áll az útjukban, otthon a kommunista szar a tengerpart másik oldalán pedig az imperialista USA.
  • hiftu #2
    Raúl egyszerűen pénzéhesebb. Számítógép ugyanúgy a fogyasztási igény növekedését generálja, mint a TV bevezetése. Több termék, több adó, (több állami monopólcég), -> több pénz Raúl zsebében.
  • bigjoe #1
    Ez jó hír!!Bízom benne, hogy Raúl folytatni fogja a reformokat és az USA nélkül is jobb életet tud teremteni a kubaiaknak.