SG.hu

Triplázni akarja előfizetői számát a T-Home TV

A piacon jelenleg egyedüli IPTV szolgáltatásként jelen lévő T-Home TV még mindig csak alig 3 ezer előfizetővel rendelkezik.

"A T-Online internetes televíziós szolgáltatásnak (T-Home TV, IPTV) szeptember elején már 3 ezer előfizetője volt, köszönhetően annak, hogy hetente most már több száz új megrendelést regisztrálnak" - mondta Horváth János, a T-Online Magyarország vezérigazgató-helyettese a cég budapesti sajtótájékoztatóján. A nagyobb érdeklődés hátterében nemcsak a tartalombővítés áll, hanem az is, hogy míg induláskor csak T-Online ADSL-előfizetéssel (széles sávú internet) lehetett igénybe venni a szolgáltatást, addig ma már enélkül is bárki előfizetője lehet az IPTV-nek. Megemlítette, hogy az előzetes tervek szerint a mostani 3 ezernél jóval több ügyfélre számítottak, ám azt kérdésekre válaszolva sem közölte, hogy mennyire.

Horváth János kifejtette: a T-Online egyedüliként nyújt Magyarországon kereskedelmi IPTV szolgáltatást, jóllehet a tavaly novemberi indulásukkor egy másik cég is bejelentette, hogy piacra lép. Közlése szerint sajnálják, hogy egyedüliként vannak piacon, mert a verseny elősegítené az IPTV gyorsabb elterjedését. A T-Home TV jelenleg 33 városban, így a vezetékes telefonnal rendelkező háztartások mintegy felében érhető el. Kérdésekre válaszolva a vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a tervek szerint az év végére mintegy 10 ezer előfizetőjük lesz.

Koltai Péter multimédia igazgató elmondta: Magyarországon a háztartások 70 százalékéban van fizetős kábel- vagy műholdas tv-szolgáltatás, ami nemzetközi összehasonlításban is nagyon magas. Franciaországban például csak 10 százalék körüli a fizetős tv-szolgáltatás elterjedtsége a háztatásokra vetítve. Az igazgató kifejtette: az IPTV szolgáltatás ott fejlődik robbanásszerűen, ahol nincs elterjedve a fizetős tv-szolgáltatás.

A vállalat tervei szerint a T-Home TV csatornakínálata tovább bővül: várhatóan még idén az Animal Planet is bekerül a családi csomag kínálatába, ezen kívül a vállalat új csomagokat alakít ki, továbbá a kevésbé nézett külföldi csatornákat is folyamatosan népszerűbb programokra cseréli. A T-Online újabb tematikus csomagok kialakítását is tervezi. Jelenleg az HBO csomagok után a Terra csomag a legnépszerűbb, ami három új Discovery és két új AXN csatornát tartalmaz. Tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a kiegészítő csomagok is rendkívül népszerűek az előfizetők körében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dark Angel 666 #5
    Kijavitottátok az első mondatot , de jó
  • fourgee #4
    "Egyrészt nem egyedüli IPTV szolgáltató, másrészt eddig sem az igényekkel volt baj, hanem azzal, hogy szinte sehol sem alkalmas a hálózat a szolgáltatás nyújtásához...."

    Én meg pontosan ezt akartam mondani :) Még tavaly szerettem volna előfizetni IPTV-re, csak nem náluk, hanem a tvnet-nél. Mondták is, hogy persze, lehetséges, hogyha megfelelő helyen lakom. Utánanézett az ügyfélszolgálatos, majd mondta, hogy két rossz híre is van. Az egyik az, hogy 2 kilométerre van a lakás a telefonközponttól, ami már túl hosszú, 1 km vagy rövidebb lenne ideális. A másik rossz hír meg az, hogy Budapest legeslegeslegrosszabb telefonközpontjába vagyunk bekötve...

    Annyira beleéltem magamat, hogy totál pofáraesés volt ez, így ha térden állva jönnének könyörögni, már akkor sem köttetném be, elment tőle a kedvem Elég lesz fele annyiért is egy gyors internetkapcsolat, a digitális tévé meg elméletileg jövőre úgyis beindul. Vagy az sem?
  • kicsizoz #2
    Egyrészt nem egyedüli IPTV szolgáltató, másrészt eddig sem az igényekkel volt baj, hanem azzal, hogy szinte sehol sem alkalmas a hálózat a szolgáltatás nyújtásához.... Amíg a törvényi szabájozás nem lesz beruházásbarátabb, gondolom nem fejlesztenek hálózatot, de akkor ne is költsenek reklámokra feleslegesen, mert addig nem is "kezdődik"!!!
    Minden kisebb esőnél beázik a vonalam valahol, hibabejelentő leszarja, "biztos a készülékem a hibás" én meg várhatom, míg másfél nap alatt kiszárad valamelyik szekrény.... A házba bejövő kábel féluton kézzel van összesodorva, pedig 1 éve kötötték be :)) és ezen akarnak prémium szolgáltatást nyújrtani :)

    Olyan mintha az ökrösszekéren lenne stewardess és ingyen pezsgő :)