MTI

Virtuális idegenvezető Hollókőn

Magyarországon eddig nem használt virtuális idegenvezető kalauzolja a látogatókat néhány nap múlva Hollókőn; a Nógrád megyei világörökségi faluba érkezők képeslapot is küldhetnek ismerőseiknek az Ultra Mobil PC-ről - tájékoztatta az MTI-t pénteken Kelecsényi Péter, a projekt felelőse.

A látogatók laptoppal a kezükben barangolhatják be Hollókőt, és a település egyes nevezetes pontjaihoz érve, megtekinthetik a látnivalókhoz tartozó pár perces történetet videó formájában. További információhoz juthatnak egy háttéranyag megnyitásával. A program térképet és súgót is tartalmaz. A virtuális idegenvezetés végeztével vezeték nélküli internetkapcsolaton keresztül virtuális képeslapot is küldhetnek a turisták Hollókőről.

A program 24 megtekinthető helyet tüntet fel, köztük a várat, a szövőházat, a falumúzeumot, a templomot vagy a babamúzeumot. Kelecsényi Péter elmondta: a számítógépes idegenvezetőt nem lehet úgy használni, hogy az érdeklődő leül és végigegerészi tartalmát. A megjelölt helyeken ugyanis úgynevezett Bluetooth jeladók vannak, és csakis ezek közelében nyithatók meg a videók.

A mintaprojekt keretében két virtuális turistavezetőt kap a napokban Hollókő - tette hozzá a programfelelős.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • benczurzs #1
    Ha jól értem, akkor a célcsoport az aki laptoppal, mely képes WLan-ra és Bluetooth-ra, a kezében sétál hollókön, és végig azt nézi, hogy kapott-e Bluetooth jelet a laptopja ?
    Nem is tudom, elég nagy célpiac
    Sőt, lehet ettől várnak jelentős forgalom növekedést ?
    Ha valaki tudja, hogy ez pontosan miért és hogy is van, írja meg, mert én speciel nem látom az értelmét.