SG.hu

Mobilinternetet kaptak a hajléktalanok

A Pannon 25 civil szervezetnek adományozott hordozható számítógépet és egy éves, szinte korlátlan, havi 10 GB-ig ingyenes internet-előfizetést.

A támogatás keretein belül a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete Utcai Gondozó Szolgálatának munkatársai is internet-hozzáférést tudnak biztosítani hajléktalan ellátottaiknak. Az utcán élő, intézményi ellátással szemben bizalmatlan vagy az ügyfélfogadásokon ritkán megjelenő emberek számára a háziorvosi szolgáltatások igénybevételéhez szükséges vizitdíj-mentességi kérelemhez használt igazolások kiállítása csak egy példa azok közül, ahol az internetes kapcsolat fontos lehet.

"A Pannon a mobil internet segítségével az egész országban, akár a vezetékes infrastruktúrával nem rendelkezők számára is elérhetővé teszi a világhálót" - mondta Dr. Majorosi Emese, a Pannon sajtó- és információs igazgatója. A Pannon mobil szélessávú szolgáltatásnak köszönhetően a menetrendektől, a hivatalok nyitva tartási idején át az álláskeresésig, a különböző képzések felderítésén át, az adóbevallás elkészítéséig és a társadalombiztosítási státusz vizsgálatáig, illetve az okmányügyintézéshez szükséges időpontkérésig szinte bármi elintézhető.

"Laptopon, az utcán oldunk meg olyan problémákat, melyeket az eddigiekben csak az irodából, jóval lassabban, jelentős pluszköltséggel tudtunk biztosítani az ellátottak számára. A mobil internet kiegészítéseként egy hordozható nyomtató beszerzését is tervezzük, hogy az utcai ügyintézést teljes körűvé tehessük" - mondta Kardos T. Ádám, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete Utcai Gondozó Szolgálatának utcai szociális koordinátora.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • quentit #4
  Ja. A számítógépet meg nem játékra találták ki.

  A konzolokat meg nem filmnézésre.

  A CD-t meg nem adathordozásra.

  Az internetet meg katonai célra.

  Mondjak még én is hülyeségeket?

  Kit érdekel, hogy ki mire találta ki. A lényeg, hogy ma mire használják az emberek (játékra, netre, zenehalgatásra, fényképezésre, telefonálásra, stb, stb, stb.)

  Amúgy meg a mobil net nem azért mobilnet mert mobiltelefonon megy, hanem azért, mert mobilis. Ugyanúgy vannak kártyatelefonok is, meg laptopba épített mobilinternet-elérő egységek, stb.
 • gregor #3
  A Mobil internet elterjedésétől nagyon messze vagyunk,az internetet,nem mobiltelefonra találták ki.Ez a másik.
 • Tinman #2
  Zegen állítottam be ilyen Pannon netet kb. 2 hete... nem akartam elhinni, hogy 4-5-ös térerőnél, a google oldalához, majdnem 1 perc kell.
  Gondoltam hátha csak a google terhelt... na mondom valami durvábbat... index.hu.

  !!!5 perc!!! múlva 1-2 kép nagynehezen bejött meg a keret, amikor hagytam a francba és a tulaj arcába röhögtem
 • quentit #1
  "A Pannon a mobil internet segítségével az egész országban, akár a vezetékes infrastruktúrával nem rendelkezők számára is elérhetővé teszi a világhálót"

  Más kérdés, hogy baromi lassú a Pannon féle net. Még a nagyobb városokban, megyeszékhelyeken (mint pl. Békéscsaba) sincs 3G-jük.
  A T-Mobile ezzel szemben már a vidéki kissebb városokat is elkezdte lefedni... (pl. még a szegény-régióban is: nemhogy Békéscsaba, de még Gyula, Orosháza, Szaravas is lefedett. Igen szinte már tanya, de van HSDPA... )

  A pannonnak meg kis túlzással csak Budapesten meg a Balaton körül van elfogadható internet-e. (aki böngészett már EDGE-en, az tudja miről beszélek: néha úgy belassul hogy használhatatlan lesz, ráadásul még lefedett területeken is gyakran visszadob GPRS-re minden ok nélkül...)