Napi Online

Megszűnik az Aladin Filmstúdió

Végelszámolással megszűnik a báb- és animációs filmeket készítő Aladin Filmstúdió Kft. A stúdió a kilencvenes években több produkciót is gyártott a Magyar Televíziónak, többek között az Uborka című politikai szórakoztató műsort vagy a mostanában is látható Süni és barátai című bábsorozatot.

Akiknek még esetleg valamilyen követelése lenne a céggel szemben, azok szeptember 18-ig jelenthetik be igényeiket a végelszámolónak, Salusinszky Tamásnak, a társaság korábbi ügyvezetőjének. A cég tájékoztatása szerint a filmstúdiót a korábbi tulajdonos, Salusinszky Miklós producer tavaly bekövetkezett halála miatt szüntetik meg, mivel azóta több gyártási tervükre sem sikerült magyar vagy francia pályázatokon támogatást szerezni, így az új tulajdonosok (Salusinszky Tamás, Salusinszky Sára, Hegedűs Katalin) már nem tudják tovább működtetni a céget.

Salusinszky Miklós a hetvenes évek elejétől a Pannónia Filmstúdióban dolgozott, ahol a kísérleti műterem vezetőjeként több híressé vált magyar produkcióit segített létrehozni. Producere volt például Rofusz Ferenc Oscar-díjas A légy című filmjének, társproducere volt Az idő urai animációnak vagy a T. I. R. című koprodukciós tévéfilmsorozatnak.

A rendszerváltozás után számos volt pannóniás rajzfilmes önállósodott, azonban cégeik a 2000-es években a hullámzó megrendelések és a pénzügyi nehézségek miatt csődbe mentek, például két éve a felszámolás sorsára jutott a Mr. Bean sorozatot is gyártó Varga Stúdió Kft. is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!