Berta Sándor

Minden zenei klip elérhető lesz a Youtube-on

Ambíciózus tervet vettek a fejükbe a Youtube vezetői. Eszerint idővel a világszerte valaha elkészített összes videoklip megtekinthető lesz az oldalon.

A portál vezetői a céljuk mielőbbi eléréséhez már meg is kezdték a tárgyalásokat az összes jelentős kiadóval. "Azt szeretnénk, ha fél-másfél éven belül minden valaha forgatott videoklip nálunk megtekinthető lenne" - nyilatkozta Steve Chen, a Youtube.com társalapítója. Az iTunes vagy az AOL zenei szolgáltatásaival ellentétben azonban ezek a tartalmak online tartalmakként ingyenesen lennének elérhetők. A bevételeket reklámokból teremtenék elő és az így befolyó összegeket a portál megosztaná a zeneiparral.

Chen elmondta, hogy a kiadókkal közösen már kidolgoztak egy lehetséges üzleti modellt. Már csak a licencszerződések aláírására van szükség. "Minden olyan megoldást támogatunk, ami a legális zeneletöltések vagy terjesztések kiépítését célozza meg" - tette hozzá Michael Nash, a Warner Music alelnöke. A cél a fogyasztói igények kielégítése anélkül, hogy a zenészek és a kiadók érdekei és jogai sérülnének. Arról egyelőre nincs hír, hogy a kelet-európai és főként a magyarországi videoklipek bekerülnek-e majd a kínálatba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HJPOWER #5
    Mindent bele :D
  • pbanfa #4
    Nem is az anyagi vonzatára gondoltam.
    Gondolj bele, ha minden video klipet fel akarnak tenni, előadótól, országtól, mindentől függetlenül, az milyen tárhelyet igényelne, főleg, ha belegondolsz, hogy már most is mennyi video van fent.
    Ehhez sok ezer TB háttértárra lesz szükség!!!
  • akyyy #3
    az kár lenne ha pont magyarországi klippeket nem lehetne elérni:(
  • Cat #2
    a klipeket most is ingyen kapja MTV, VIVA stb., szóval annyira nem irreális a dolog. Ezeket épp azért forgatják a számokból, hogy minél többet játszák, minél többen lássák, és utána megvegyék az albumot is.

    Inkább a mostani helyzet a fura, hogy a kiadók nem engedik hogy bárki feltegye akár a tévéből felvett videót az oldalára, nemértem miért dolgoznak saját maguk ellen.
  • pbanfa #1
    Na erre kiváncsi leszek! Ehhez kell, hogy szerződtessék a Tom Cruise-t, mert ez egy Mission Impossible!