Ötvös Tibor

A Disney visszatér a gyökerekhez

A Disney megunta a manapság dúló harcokat a CGI-animációs mesék piacán és visszatér igazi sikereihez. Frog Princess címmel ugyanis egy hagyományos, kézzel rajzolt 2D-s rajzfilmet kívánnak a mozikba küldeni.

Amikor 1995-ben megjelent a Toy Story - Játékháború első része, a világ egy emberként hördült fel. A Disney és a Pixar megadta a világnak az első, egész estés CGI-animációs mesefilmet.

Azután a két cég egyre-másra alkotta meg a jobbnál jobb animációs filmeket. Ám más cégek is beszálltak a buliba. A Fox a Jégkorszakkal, a DreamWorks pedig a Shrek-sorozattal tett keresztbe a Disney-nek. Mára odáig fajult a helyzet, hogy a Pixar filmjei kevesebb érdeklődésre tartanak számot a konkurencia - néha valóban ötletesebb és jobban megvalósított - meséinél.


A Disney visszatér a gyökerekhez

A Disney ezért úgy döntött, hogy megszegik korábbi ígéretüket és A legelő hősei után újból készítenek egy hagyományos, kézzel rajzolt mesefilmet. A Frog Princess címmel ellátott darabról elég kevés információ szivárgott ki.

A Disney John Musker és Ron Clements kettősét bízta meg a nagy visszatérés elkészítésével. A két úriember eddig olyan klasszikuson dolgozott együtt, mint A kis hableány, az Aladdin és a Hercules.

A történet részletei nem ismertek, de annyit megtudtunk, hogy a mese a Békakirály női újragondolása lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gerbill #11
    A cím láttán jót derültem, a Disney visszatér a GYÖKEREKHEZ, és ott volt valami donaldkacsás kép. Amúgy én ezeket a disney egészestés meséket már régóta unom, a Kedvencem a Toy Story 1-2, meg a Dreamworks Shrekje, de szerintem a többi film sem valami nagy szám a többi stúdiónál, pl itt van most a Túl a sövényem, aminek gyönyörű a grafikája normális szereplők vannak benne ezzel elrontják az egészet azzal hogy a teknős meg a mosómedve egyfolytában vitatkozik, mert bizsereg a teknőc farka(bár ha nem a hátul lévőre godolok akkor még vicces is:D)
  • blakshep #10
    jégkorszak cgi szempontból? ne röhögtess.
    meg a cikben is milyen szöveg már, hogy jobban megvalósított? pixarban nagyságrendekkel jobb animátorok vannak és biztos véletlenül használja a konkurencia is az ő renderelőjüket...
  • Derapo #9
    Nekem mindegy,hogy milyen technikával alkotnak egy mesefilmet,CGI,Kézzel,esetleg élő színésszel.Ha nincsen történet akkor csilloghat villoghat,ha a gyerek nem érti miről szól a MESE akkor megette a Francinéni,arról nem is beszélek ha már én sem értem,vagy nincs is.Ötlettelenség van sajna nincsen se egy jó film se egy jó mese:((




    Az én gyerekeim is rosszul vannak ha énekelnek a mesékbe.Na jó a lányom valamennyire bírja( 3 éves )
  • vg #8
    savior te irányításod alatt tuti pár nap alatt becsödölne az egész disney cég... csinálj csak, és kizárólag gyerekeknek rajzfilmet, tegyél bele sok sok énekélst, és küld a moziba! aztán fogd a fejed, hogy a filmre költött 150 millió dollárból 1-2 millió dollár bevételed lesz!
  • irkab1rka #7
    ismét egy rossz cikk.
    Maradjunk annyiban, hogy olyan nincs, hogy a pénz világában valaki megun valamit. A Disney bebukta a CGI-t de durván.

    Az összes rajzfil, amiben dalolnak a szereplők acselekmény helyett unalmas, és tipikus Disney förmedvény. Az egyik legnagyobb sikerül a Micimackó, de azt nem árt tudni, hogy A.A.Milne nem értett egyet .)

    Amiben a Disney egyedül jó: olcsó rabszolgamunka, profittermelés. Mióta Walt Disney meghalt, azóta már csak a név és a profit van (kivétel az Aladdin, és tisztelet a herkulesnek, ami zseniálisan van rajzolva)
  • ldavid #6
    én sem komáltam mikor vinnyogtak.. :D

    amúgy a Pixar-nál nem tud jobb CGI-t csinálni senki, talán a Jégkorszak (1) még ott volt.
  • akyyy #5
    a nagy lo... mikor éln anno gyerek voltam, utáltma a dalokat, sőt, az olyna rokonaim akik 5-6 évesek is, kérik h kapcsolják el , ha egy dal van egy mesébe... persze vannak nagoyn ritkán kivételek...

    de most döntsék el, videóklipp vagy film!
  • savior #4
    a mesek gyerekeknek kellene hogy keszuljenek. ok pedig lehet hogy szeretik benne az eneklest, es nem biztos, hogy az irritalja oket, mint ami egy felnottet
  • Morden23 #3
    Mondjuk lényegtelen, hogy CGI vagy handmade, a legelő hősei volt az egyik legrosszabb élményem. Sosem értettem, hogy egy mesét miért kell élből irritálóvá tenni. Végülis mindegy.

    Az énekléssel a kisebb problémák vannak.
  • vg #2
    Ha énekelni is fognak benne, az totál bukás...