SG.hu

A múlt fogságában - újabb sorozat az HBO-n

A múlt fogságában című kétrészes minisorozat augusztusban indul az HBO-n. Az alkotás olyan színészeket vonultat fel, mint Ed Harris, vagy az Oscar-díjas Paul Newmann és Helen Hunt.

Minden kisvárosnak megvan a maga nagy története. Az Ed Harris, Philip Seymour Hoffman, Helen Hunt, Paul Newman, Robin Wright Penn, Aidan Quinn és Joanne Woodward alkotta színészgárda segítségével sikerült Richard Russo Pulitzer-díjas regényét a műhöz méltó módon filmvászonra vinni.

Empire Falls egy hanyatló New England-i városka. A kétrészes minisorozatban a néző figyelemmel kísérheti a városka lakóinak keser-édes, melodramatikus életét, amelyet a Knox folyó és az azt körülvevő elhagyatott malmok befolyásolnak. A történet középpontjában Miles Roby (Ed Harris) áll, aki a város legmenőbb éttermének üzletvezetője már több, mint 20 éve. Az anyja halála óta Empire Fallsban ragadt Miles képtelen elszakadni hanyatló szülővárosától.



Lassacskán fény derül a város lakosait egymáshoz fűző szálakra. Miles-nak nem egyszerű az élete, mivel állandó harcot vív rosszindulatú apjával, Max-szel (Paul Newman), az étterem tulajdonosa Francine Whiting (Joanne Woodward) teljesen elnyomja, feleségétől, Janine-től (Helen Hunt) nemrég vált el, ráadásul egyedül kell nevelnie érzékeny lányát, Tick-et (Danielle Panabaker) is.

Miles-t a múlt emlékei kísértik: gyakran gondol édesanyjára, Grace-re (Robin Wright Penn), valamint Francine néhai férjére, C.B.-re (Philip Seymour Hoffman). Ugyanakkor ezen gyermekkori emlékek felelevenítése és a múlt feltárása segít Miles-nak megérteni és elfogadni jelenlegi életét. "Érdekesnek találtam, hogy egy középkorú férfi két különböző szerelem csapdájába eshet: az egyik a múltban fogant, a másik pedig még a jövő gyermeke" – tette hozzá Richard Russo, A múlt fogságában írója, akit a közép-európai közönség már jól ismer, mivel harmadik novelláját, a Nobody’s Fool-t Robert Benton filmesítette meg, Paul Newman főszereplésével.



A múlt fogságában az életre szóló barátság és szomszédi viszony szétszakíthatatlan kötelékének állít szobrot. Ez a kötelék a társadalmat egy értékes és változatos szerkezetté fűzi össze generációk óta, melyben minden egyén a múlt kísértő árnyaitól függ valamilyen módon.

A minisorozatot számos díjjal és jelöléssel illették. Paul Newman Emmy díjat nyert a legjobb mellékszereplő kategóriában, de Ed Harrist, Philip Seymour Hoffmant, Joanne Woodwardot és az írót, Richard Russot is Emmy díjra jelölték. A múlt fogságában megkapta a legjobb minisorozatért járó Golden Globe díjat 2006-ban. Ugyanekkor Ed Harris-t és Joanne Woodward-ot is Golden Globe-ra jelölték az HBO minisorozatban nyújtott alakításukért.

A kétrészes minisorozat augusztus 4-én debütál és péntekenként látható az HBO műsorán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ZoliJ #1
    hat ez csodalatos...