Ötvös Tibor

Castlevania infók

Paul W. Anderson szinte már veteránnak számít a játékból készített filmek terén. A Resident Evil és Mortal Kombat után most a Castlevania rendezői székét foglalja el.

Anderson az Alien vs Predator után most újabb klasszikust adaptál a mozivásznakra. A Castlevania direktora tegnap fellebbentette a fátylat pár információról a készülődő filmmel kapcsolatban.

Ezek szerint a történet bemutatja, hogyan is találkozott először Dracula és a Belmont-klán. "Ez egy generációkon átívelő történet" - árulta el Anderson.

"És épp ez a remek a játékokban is. Van, amely az 1500-as években játszódik, vagy a II. Világháború alatt és már a jövőben is járhattunk. Több száz évet ölel majd fel a film, de a kulcskarakterek Dracula és Simon Belmont lesznek" - tette hozzá.

"Nagy rajongója vagyok a videójátéknak" - folytatta a rendező. "Szerintem nagyon misztikus és gótikus a képivilág és ezt a látványt próbálom meg átültetni a vásznakra. Amellett a zenéje is kiváló."

A film előre láthatóan 2007-ben kerül a mozikba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Morden23 #11
    Ahogy mondod. Érdekes, hogy az összesen 8 lerendezett filmjéből egyik sem nyúl mélyebb témákhoz.

    Event Horizon-hoz még elég nagy lapáttal adott a zene. Michael Kamen & Orbital azért érti a dolgát.

    A Castlevania-n kívül (amit csak névről ismerek) még van valami hiperagresszív autóversenyes, meg egy terroristás marhasága (ezekben, mint rendező, ugye). Ezekből sem érzem a kifejlődő komolyságot:)

    Az EH tipikusan az a film volt, amit a nézőnek kellett továbbgondolnia, és ilyenkor jött rá minden ember, hogy milyen jó forgatókönyvíró válna belőle.
  • NEXUS6 #10
    Az Event Horizon télleg jó volt, ha még egy két komolyabb sci-fi novellát is elolvasnak a forgatókönyv készítéséhez az alkotók, akkor egy igazi klasszikus lehetett volna belőle.

    Kúl látvány, jó szinészek, a rendező, meg a vágó is beszaratta néha a nézőt. Mondanivaló: konvergál a nullához.
  • Morden23 #9
    Nem indok valakinek a sikertelenségére az, hogy ő már híres. Ha kimegyek a focivébére, és mutat a tévé, én is híres leszek, de attól még egy tetves gólt nem tudnék bevarrni, monjuk a francia kapuba (akármelyikbe).
  • GErYkE83 #8
    Azért annyira butának ne nézz már, hogy nem tudom miért lett PG-13-as a film...egyértelmű ezért se írtam oda, na mind1.
    "Ezt a baromságot, hogy "te nem fogsz ilyen sikereket elérni". Ezek szerint nincsen szar film, meg szar rendező?" kicsit félreérted, hanem azt akartam ezzel kifejezni, vagy a tudtodra hozni, hogy ő már letett valamit az asztalra, mi viszont ezen a téren nem és valljuk be sose leszünk olyan híresek mint ő. Persze ez csak 1 felvetés."vannak még csodák" én már kinőttem ebből...
  • Morden23 #7
    De pont azért van így, amiért én elmondtam. Gondolj csak bele.
    Egy PC-s játék sztorija nem számít. A legtöbb PC-s játéknak gyakorlatilag nincsen sztorija, aminek mégis van (tisztelet a kivételnek), bármelyik huszadrangú író firkálmányai felülmúlja.
    A játék-adaptációk esetén a látványvilág a fontos. Amikor a koma bemegy az AvP-re, akkor nem azt várja, hogy a játék "sztoriját" mutassák be 90 percen keresztül, hanem egy történetet akar látni abban a világban, azokkal a karakterekkel és fegyverekkel stb., amit ő a játékból ismer.

    Én a Kombatokat nem, mint játékadaptációkat, hanem mint filemekt értékeltem. Márpedig ha így nézzük, akkor szarok.
    Andersonra ugyanez detto áll. Nem úgy értékelem, hogy valaki jobbat/rosszabbat ki tudott volna hozni egy játékadaptációból, mert ő nem egy játékadaptáció-gyáros, hanem rendező.
    Ezt a baromságot, hogy "te nem fogsz ilyen sikereket elérni". Ezek szerint nincsen szar film, meg szar rendező? Az bajos...

    Sokkal kevesebből is csináltak már jó filmet. Ez persze nem kifogás, indok vagy ok, de tény.

    És ha te már annyira okos vagy, akkor gondolkozz el azon, hogy miért lett PG-13 a film. Van egy olyan nevű dolog, hogy piackutatás. Kurva hasznos kis dolog, ha tudod, mit kell vele csinálni.
    Legyen véres, és bemegy X 18 éven felüli. Legyen PG-13as, és a szülők elvisznek egy csomó kis pisist, akiket tényleg érdekel a film. Magyarán apu+anyu+kölyök ÉS még egy bizonyos százaléka a többi piaci szegmentumnak. Business is business.
  • GErYkE83 #6

    "Kurva nehéz ám PC-játékból sikerfilmet csinálni"
    Ez szó szerint így van, DE nem a te megfogalmazásodban, gondolj csak bele.. 1 PC-s játéknak tisztelet a kivételeknek..blőd egyszerű kidolgozatlan sztorija van(kiv pl Diablo Warcraftok), namármost ezekez vászonra vinni megfelelő forgatókönnyvel hihetetlenül nehéz feladat, mégpedig úgy, hogy hűek maradjunk az eredeti játékhoz és ne nagyon térjünk el tőle, mert ugye a rajongók azt várják el, hogy hasonlítson a játékhoz.. mert ha eltér tuti bukta.
    Namármost vegyünk 1 példát..pl Mortal Kombat.A játék szerinti sztorija rém egyszerű gyakorlatilag pár sor az egész,, ebből 1 egész estés 90 perces filmet ugye nem lehet csinalni ezért kikell egészíteni. Én személy szerint meg vagyok elégedve a Mortalokkal, kihozták belőle azt amit ki lehetett eme keretek között és még ma is néha megnézegetem őket. Residentek detto.. mert imádtam a játékot. Most leszólhattok mekkora buta ember vagyok stb , de ezvan nekem tetszettek.AvP-ről Anderson pedig nem tehet, hogy olyan lett amilyen..nézz utánna, ha már ennyire okos vagy és szidod őt(zárójelben megjegyzem, se te se én nem fogunk ilyen eredményeket elérni amit ő..)a lényeg a költségvetés a drága kiadó hatására, félve a buktától iszonyúan kicsi volt (60 millio USD) ami valljuk be lófasz 1 mai színvonalas filmekhez képest általában a duplája..nem beszélve arról hogy a drága FOX aztis megszabta, hogy a film 13-as besorolásba kellet, hogy kerüljön ezért a véres szaftos jelenetek a süllyesztőben végezték(ittis megjegyzendő, Anderson sose spórolt a paradicsomszósszal.. gondoljatok bele 1 AvP esetén mi lett volna)..business is business... sajnos.(és nem vagyok anderson fan egyáltalán mielőtt azzal jönnél )
  • Morden23 #5
    Nem az a kérdés, hanem az, hogy melyik komoly rendező akarja magát a 12 éves PC-fuckerek bálványává emelni... itt a probléma az, hogy pénzt akarnak fialtatni a PC-koncepcióból, hát csinálnak belőle filmet. Csak az a para, hogy egy-két "oszkárgyanús" komán kívül senki nem akarja bepiszkolni a kezét ezzel a kifejezetten nem hálás témával.

    Kurva nehéz ám PC-játékból sikerfilmet csinálni, mert szűk a rajongói tábor keresztmetszete. Kvázi csak az megy be, aki játszott a játékkal (és tetszett neki), vagy aki betévedt péntek este a moziba.
  • SonicBoom #4
    PEDIG JÓ FILMET LEHETNE BELŐLE KEREKÍTENI, DE...
  • Marlosh #3
    Ki az a marha, aki ennek penz ad,hogy filmet csinalhasson?
  • Morden23 #2
    Anderson a másik olyan ember Uwe mellett, aki akkor sem ismer fel egy jó forgatókönyvet, ha éppen a fejét ütik vele. Most így fejből egyetlen filmet tudok felsorolni, ami tőle tetszett, az pedig az Event Horizon, de a korábbi/későbbi filmjeinek fényében ott is meg merném kockáztatni, hogy százszor jobb movie lett volna egy kompetens rendező mancsai között.
    A rendkívül unalmas, csak a 90es évek végi 8-10 évesek számára élményt jelentett Mortal Kombatnak személy szerint már háromszor álltam neki, és eddig mindig elaludtam rajta.
    Az AvP meg hasonló kategória. Ott legalább a marketinges része igen jól meg volt csinálva.