Ötvös Tibor

Második hete vezet a Jégkorszak 2

A hétvégén ismét taroltak az ősállatok az amerikai (és vélhetően a világ) mozijaiban. Sid és barátai ezzel a teljesítménnyel két hét alatt több mint 116 millió dollárt termeltek vissza.

Bár sokan ágálnak az animációs filmek ellen és szeretnék, ha visszatérnének a kézzel rajzolt mesék, bizony abszolút kisebbségben vannak. Ha nem így lenne, akkor a Jégkorszak 2 - Az olvadás nem aratna világsikert. Sid és barátai ugyanis egyszerűen megállíthatatlanok! Amerikában két hét alatt több mint 116 millió dolláros bevételükkel az idei év eddigi abszolút nyertesei. Bővebb kritikát itt olvashattok a filmről.

Második helyen kezdett - hatalmas meglepetésre - a The Benchwarmers. A Rob Schneider - David Spade - Jon Lovitz trió nevével fémjelzett vígjátékban igazi nagy húzónév nem szerepel. A legismertebb közülük a Tök-sorozat készítője, Rob Schneider. Mindenesetre a 33 millióból készült film 20 milliós nyitánya rendkívül jó kezdet.


Végre miénk a terep!

A történet három öregedő férfi körül zajlik, akik megalapítanak egy három fős baseball-csapatot és kihívják a közeli iskolák teljes létszámú formációit. Ám meglepetésre akadnak olyan srácok, akik csatlakoznak. a lúzer-trióhoz, és együtt elkezdődik diadalmenetük.

A dobogó harmadik fokán egy újabb premier-film áll. Antonio Banderas a Take the Lead főszerepében Pierre Dulane bőrébe bújik bele. A megtörtént eseményeken alapuló filmben Pierre egy középiskolában tanít klasszikus táncot, ám az ottani diákok sokkal inkább fogékonyabbak a hip-hop zenére. Pierre gondol egyet és megalkot egy új táncstílust, mely ötvözi eme kettőt.


Banderas táncot tanít

A film gyártási költségeit nem ismerjük, mindenesetre a 12 millió dolláros nyitány láttán az alkotók biztosan nem perdültek táncra. Banderas mindenesetre többnyire jó kritikákat kapott, úgyhogy a filmet kíváncsian várjuk a hazai mozikba.

A negyedik helyen áll A belső ember, mely már több mint 66 milliót termelt. Őt követi egy igazi sztárokkal teletűzdelt premier, a Lucky Number Slevin. A Josh Hartnett - Morgan Freeman - Ben Kingsley - Lucy Liu - Bruce Willis nevekkel fémjelzett alkotás alig 7 millió dollárral kezdett és ez bizony nem túl jó.


Willis és Hartnett, a szembenálló felek

A film egy képregény alapján készült thriller, mely betekintést nyújt az alvilág rejtett bugyraiba. Oda, ahol senki nem az, aminek először látszik. Ebben a közegben él Slevin, aki New York két "keresztapájának" háborújába csöppen bele. A Rabbi és A Főnök mellett életét befolyásolja főnöke, a korrupt Brikowski nyomozó, valamint a hírhedt bérgyilkos, Goodkat is.

Hatodik az Anyám nyakán, hetedik pedig a múlt héten debütáló ATL. Őt egy újabb blockbuster, a V, mint vérbosszú követi, mely eddig alig 62 milliót kapart össze. Kilencedik a szinte már szokásosnak nevezhető afro-film, a Phat Girlz.


Bezöldültem az irigységtől!

Jazmin Biltmore visszavonultan él barátnőjével. Ezt elsősorban hatalmas testtömegének köszönheti. Ám egy napon elhatározza, hogy rátalál az igaz szerelemre, még ha bele is döglik.

A film 3 milliós nyitánya meglepő, hiszen alig 1000 vásznon tűzték műsorra. Mindenesetre a kritikák alaposan lehúzták a filmet, így sok jót nem jósolhatunk neki. A sort végül a hét egyik nyertese, a három helyet javító Thank you for Smoking zárja.


Van nálad Fűrész, Brenda?

És hogy mi vár az amerikaiakra a hétvégén? Nos, feltehetően a Horrorra akadva 4 átveszi a vezetést az animációs filmtől, hiszen eddig minden elődje ott kezdett. Számolni kell még a Walt Disney új animációs filmjével, a Madagaszkár koppintásnak tűnő Vad kalanddal is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • user1991 #4
    egyszerü en nem értem hogy vezethet a Jég korsza 2;mert szerntem egy nagy kalap sz*r
  • irkab1rka #3
    leszarom az eladási statisztikát. Nem érdekel,ki mennyire keresi hülyére magát egy film forgalmazásán.

    A FILMRŐL IRJÁ VAZZEG!
  • Drawain #2
    Azért ha csinálnának még jó kézzel rajzolt mesét nem hinném, hogy akkora bukás lenne... álmodik a nyomor..
  • EmThor #1
    azért számoljunk csak: hiába szép az az ice age vezetés, 50%+-t zuhant múlt héthet képest!

    lucky number slevin sajna télleg nagy bukta :(