SG.hu

Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny negyedszer

Óriási lelkesedés övezte a IV. Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyt, amelyet az Inforum (Informatikai Érdekegyeztető Fórum) és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium rendezett március 12-én, vasárnap Kecskeméten.

A rendezvényt, amelynek célja az informatika fontosságának népszerűsítésén túl a generációk egymáshoz történő közeledésének elősegítése, Butsi Zoltán, az IHM kabinetfőnöke nyitotta meg. A felmérések szerint az idősebb generációk körében növekszik legkisebb mértékben az internetezők aránya. Az Unoka-Nagyszülő verseny a fiatalok segítségével kívánja ösztönözni az idősek részvételét az információs társadalomban, hiszen ki lehetne számukra jobb tanítómester, mint a számítógépet jól ismerő unoka? A szervezők fontosnak tartják, hogy mindenki megtapasztalhassa az informatika vívmányainak hasznát, az internet nyújtotta előnyöket.

A versenyző párosok egy szaktanárok által összeállított, az alapműveltség témaköreit érintő feladatsort kaptak, amelynek megoldásához az interneten elérhető bármilyen segítséget igénybe vehettek. Az idei versenyen induló párosok közül az első helyezett unoka-nagyszülő páros a mezőtúri Busi Kinga és Tokács István lett, a legidősebb versenyző 83 éves, a legfiatalabb 6 és fél éves volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!