Ötvös Tibor

Jane Austin élete a vásznakon

A legfrissebb hírek szerint újabb Jane Austin-regényt filmesítenek meg. A választás ezúttal az írónő életén alapuló Becoming című műre esett. A főszerepben a Neveletlen hercegnő címszereplője, Anne Hathaway lesz látható.

Jane Austin Anglia egyik legismertebb írónője. Romantikus regényeivel női szivek millióit dobogtatta meg. Ezt persze Hollywood sem nézhette tétlenül, és legutóbb a Büszkeség és balítélet című klasszikusból készített kosztümös romantikus filmet. A legújabb hírek szerint hamarosan újabb adaptációt köszönthetünk a mozik vásznain. A választás ezúttal az írónő Becoming című regényére esett, mely Austin saját élményein alapul.


Nincs meleged, hercegnő?

Történt ugyanis, hogy a romantikus regények koronázatlan királynője 20 éves korában beleszeretett a brilliáns elméjű Tom Lefroyba és ez az esemény egész karrierjére befolyással volt. A filmben bemutatják még, hogyan is lett Austin a romantikus regények egyik legismertebb szerzője, valamint hogyan segítette az ír fiatalember megalkotni a Büszkeség és balítélet című művének férfi főszereplőjét.

A Becoming Jane címet kapott film főszerepében a manapság egyre komolyabb szerepekben tündöklő, egykori Neveletlen hercegnő, Anne Hathaway lesz látható. Szerepet kapott még James McAvoy, Maggie Smith és Julie Walters is. A forgalamzás jogait a Miramax stúdió szerezte meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Blackluck #3
  Ez ugyanaz a személy akinek történetéből készült a Mafia c. vígjáték?
 • quack #2
  Nincs meleged, hercegnő?
  gyáá ez marhajó
 • 5i #1
  Frankón kinőtte magát ez a csaj az idióta szerepekből!!!