Móricz Krisztián

A Terminátor rendelkezett az erőszakos játékokról

Kalifornia kormányzója, Arnold Schwarzenegger aláírásával ellenjegyezte azt a törvényjavaslatot, amely hatályba lépését (2006. január 1.) követően arra kötelezi a forgalmazókat, hogy az erőszakos játékok borítóján minden esetben figyelmeztető jelzések legyenek.

A számítástechnikai boltok eladóinak minden alkalommal el kell kérniük a vásárlók személyi igazolványát, hogy meggyőződhessenek a vásárlás jogszerűségéről.


Ha valahol ezzel kapcsolatban mulasztás történik, illetve a játék dobozán nem tüntetik fel a a figyelmeztető jelzést, akkor a felelősök nagyon komoly pénzbüntetésekre is számíthatnak. Az pedig, hogy nem egységesen az egész USA-ban történt a számítógépes játékok ilyen jellegű szabályozása annak köszönhető, hogy minden államban külön törvénykezés van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andris #7
    A lövöldözős akciódilmeket sem gyerekeknek találták ki. Szóval ebben önmagában semmi rossz nincs.
  • Cat #6
    szerintem valahol visszás, hogy míg korábban lövöldözős akciófilmek sztárja volt, addig most ő kampányol ezek ellen, hogy ne lássák a gyerekek
  • device #5
    na ezaz, honnan tudod hogy milyen kormanyzo? nemhiszem hgy ott elsz, ha igen akkor sry.
    Amugy pedig azert letezik egy szemlelet valahol arrol hogy nem feltetlenul kell verben felnonie egy gyereknek. Mert azert nezz ra egy kettore mennyire serult szemelyiseguek. Tornek zuznak, nem tisztelnek semmit. Ha pedig maguknak kell megkeresni a kenyeruket a nyaron ha akarnak valamit akkor erdekes modon megszelidulnek es fel tudnak epiteni egy ertekrendet.legalabbis az ertelmesebbje biztos.
  • NEOreg3 #4
    úgyis csak kaliforniára vonatkozik a törvény, a maradék x millió gyerek ugyanúgy megveheti majd ezután is:P
  • Toughtful #3
    Azt ugye tudod, hogy öhm... terminátor nem maga találta ki a törvényt, valamint nem Magyarországon kormányzó? :D Kint abszolúte nem mérvadó a warez, és nem hinném, hogy emiatt fog szemléletváltás történni...
  • Csaba #2
    Igen, mert Terminatorként jó volt, de kormányzóként...Háát.
    Inkább menjen vissza színészkedni.
    Most elképzelem, hogy a 15 éves kissrác meg akar venni egy 18 éven felülieknek szánt játékot eredetiben, a boltban viszont elküldik. Ekkor mit csinál?
    Szól valami 18 év feletti ismerősének, hogy vegye meg neki, illetve ha nincs ilyen, akkor inkább letölti... Ki jár jól? Csakis a gyerek, a boltos meg szívhat, hogy mégkevesebben veszik az eredeti gammákat.
    Ez megint egy nagy marhaság.
  • Toughtful #1
    Viccet félretéve, akárkit is játszott előtte, fontos terminátorként emlegetni egy szenátort? Bocs, ez kikivánkozott...