Ötvös Tibor

Schindler elnök lesz

Nem kell megijedni. Az egyik leghíresebb ír színész nem lesz a következő Ronald Reagan. Nem változtat pályát – szerencsére – csupán legújabb filmjében alakítja majd az Államok első számú emberét.

Liam Neeson nem kisebb személyiség, mint az Államok 16. elnökének, Abraham Lincoln-nak a bőrébe bújik majd bele. Amerika talán legkedveltebb és legismertebb elnökének életéről Amerika talán legkedveltebb és legismertebb rendezője, Steven Spielberg készít filmet. A rendező eredetileg másik kedvenc színészére, Tom Hanks-re osztotta a szerepet, de végül a mélyhangú ír mellett döntött. A rendezőzseni és a színészóriás immáron másodszor dolgoznak együtt. Első közös munkájuk, a „Schindler listája” Oscar-esőt hozott a készítőinek. A többi szereplő kiléte egyelőre ismeretlen.



Nagy bátorságra vall, hogy bár Amerika egyik legendás elnökéről van szó, mégis egy „külföldi” kapta meg a szerepet. Véleményem szerint kiváló választás volt és biztosra veszem, hogy a 2007-es Oscar-díj kiosztón találkozni fogunk a filmmel. Persze, ha elkészül addig.

Addig is sok munka vár mindkettőjükre. Spielberg számtalan sikergyanús film producere lesz („The legend of Zorro”, „Jurassic Park IV”), Neeson Neil Jordan „Breakfast on Pluto” drámájában testi valójában, míg a „Chronicles of Narnia” című animációs filmben hangjával kápráztathatja majd el a közönséget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!