Szekeres Viktor

Szerelem sokadik látásra

A változatosság jegyében kezdődő magyar mozis nyár heti bemutatói között figyelmes szemek felfedezhetnek egy romantikus tinikomédiát.

Igazából ezt lehet ideális moziműsor-szerkesztésnek nevezni. Kőkemény erőszakfilm mellé (Sin City) egy romantikus komédiaként hirdetett hűsítő limonádé (Szerelem sokadik látásra) és egy európai művészfilm (Tangó és tulipán), majd csütörtöktől egy gyerekfilm (Madagaszkár) és egy kemény dráma (Tiszta), hogy minden nem és korosztály megtalálja a magának való csemegét. A felsorolás sorrendjét tartva vegyük szemügyre a fent említett romantikus filmet.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A film története szerint - amely "7 évvel ezelőtt" kezdődik - Emily és Oliver teljesen véletlenül összefutnak egy repülőtéren egy röpke szexre, ugyanolyan gyorsan el is váljanak egymástól. Fogadalmat tesznek, hogy idővel keresni fogják egymást. Később mindenki meglepetésére ismét összefutnak, de életkörülményeik azóta jókora változáson mentek keresztül. Az egyedüli kérdés, hogy a kettejük között fellobbant szikra vajon képes-e kitartani az évek alatt is.

Igazából különösebb értéket nem hordoz az alkotás. Ashton Kutcher mostanában egyre több szerepet kap a nagyvásznon (ld. két hét múlva A csajom apja ideges, illetve a Pillangó-hatás, a tavalyi év egyik csendes kultfilmje, ami nálunk csak DVD-n jött ki). Emellett saját sorozatát (Punk'D) és realityjét (The Beauty and The Geek) "producereli", valamint nyolc év után épp most szállt ki saját tévésorozatából (That 70’s Show) - ennyi munka mellett sajnos nem tudta kellőképpen bővíteni színészi eszköztárát. Tud jólfésült lenni és vadóc is, de igazából nem tűnik hitelesnek.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Társa, Amanda Peet (Bérgyilkos a szomszédom 1-2) sem sokkal több, mint dekoráció, de annak viszont fényesen megfelel, s színészi képességeinek hiányát senki nem is akarja számon kérni. A szereplők mellé dukál még egy színészből lett elsőfilmes forgatókönyvíró (Colin Patrick Lynch személyében), valamint egy tapasztaltabb rendező, Nigel Cole (Felül semmi, Fűbenjáró bűn), akik jó iparosként még véletlenül sem rukkolnak elő saját ötlettel.

A film, mint történetéből kiderült kísértetiesen hasonlít a Meg Ryan-Billy Crystal-féle Harry és Sallyre, valamint sokan a John Cusack-Kate Beckinsale-féle Szerelem a végzeten-re is fognak asszociálni. A különbség ezen filmek és a Szerelem sokadik látásra között, hogy míg előbbiek könnyed vígjátékok voltak (némi mondanivalóval), addig ez a film inkább egy melodráma, mint habkönnyű, esti, kéz-a-kézben szórakozás. Természetesen jó pár vidám pillanat is akad és a végén nem lesznek depressziójuktól fűtötten öngyilkosok a főszereplők (külön elismerés a meglepetés szikráját csírájában elfojtó magyar címfordításnak...), de ennek ellenére túl sok lelkizés szorult a film 100 percébe, ami ahhoz képest, hogy komédiaként reklámozza magát, erős túlzás.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Tipikusan ordító közhely, hogy a nyári forróságban semmi sem jobb egy üdítő romantikus vígjátéknál. Van benne igazság, de aki ezen elv szerint választ mozifilmet, az inkább kerülje el cikkünk tárgyát. Majd videón, szakítás után. Esetleg.

Magyar feliratos filmelőzetes letöltése (mérete 26 MB, formátuma .wmv)

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
Szerelem sokadik látásra (A Lot Like Love)
amerikai romantikus dráma, 107 perc, 2005

Rendező: Nigel Cole
Forgatókönyvíró: Colin Patrick Lynch
Operatőr: John de Borman
Jelmeztervező: Alix Friedberg
Zene: Alex Wurman
Producer: Armyan Bernstein, Kevin J. Messick
Látványtervező: Tom Meyer
Vágó: Susan Littenberg

Szereplők:
Ashton Kutcher (Oliver Geary)
Amanda Peet (Emily Friehl)
Ali Larter (Gina)
Kathryn Hahn (Michelle)
Kal Penn (Jeeter)
Taryn Manning (Ellen Geary)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!