SG.hu

Yahoo-szolgáltatások a Nokia mobilokban

A Nokia Series 60 készülékekre a Yahoo! internet szolgáltatások széles skáláját építik be.

A Nokia és a Yahoo! arról a megállapodásáról számolt be, amelynek eredményeképpen több millió Nokia okostelefon-felhasználó a Yahoo! bővülő internetszolgáltatásai révén értesülhet majd a hírekről, szórakozhat, és tarthatja másokkal a kapcsolatot. A Yahoo! adatkommunikációs szolgáltatásai, például az e-mail, szórakoztató tartalmak, így a csengőhangok, háttérképek és letölthető játékok, valamint a Yahoo! Search for Mobile lesznek az első szolgáltatások, amelyek a Series 60 okostelefon-platformon alapuló Nokia készülékeken elérhetők.

"A mobil hálózatra csatlakoztatott életről alkotott elképzelésünk két alappillére az információhoz való hozzáférés, illetve a bárhol és bármikor létrehozható kapcsolat" - mondta Harry Santamäki, a Nokia Multimedia üzletágának stratégiai és üzletfejlesztési alelnöke. "A Yahoo!-val kötött megállapodásunk előremutató lépés az online életstílus elterjesztésében: a felhasználóknak mobiltelefonjukon ismerős módszert ajánlunk az internet és a Yahoo! e-mail eléréséhez, ráadásul a tartalmak menet közben is letölthetők."


A Yahoo! alelnöke és ügyvezető igazgatója, Juha Varelius elmondta: "A felhasználók életében világszerte egyre nagyobb szerepet játszik a mobilkommunikáció, a Yahoo! és a Nokia új nemzetközi együttműködése pedig nagyszerű lehetőséget kínál az embereknek arra, hogy a Yahoo! internetet a Nokia mobiltelefonon használhassák, és egy sor fontos szolgáltatást útközben is elérhessenek."

A Nokia az első, Symbian-alapú készülékeket gyártó vállalat, amely a Yahoo! szolgáltatásokat ilyen nagy európai és ázsiai piacon forgalmazza: a termékek Ausztráliába, Kínába, Franciaországba, Németországba, Indiába, Indonéziába, Malajziába, a Fülöp-szigetekre, Spanyolországba, és az Egyesült Királyságba is eljutnak. Az első, Yahoo! internetszolgáltatást tartalmazó Nokia készülékek a 6680, a 6681 és a 6630 lesznek. A további készülékek nevét hamarosan nyilvánosságra hozzák. A telefonok tulajdonosai 2005 második félévétől kezdve tölthetnek le hasonló alkalmazásokat a hálózatról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!