MTI

Fapados mobilszolgáltató Nagy-Britanniában

Az alacsony költségű telefonálást kínáló telefontársaság, az easyMobile elindította első európai szolgáltatását Nagy-Britanniában, ám útja nem ígérkezik akadálymentesnek, mert egy versenytársa eddigi tarifáinak megfelezésével rukkolt elő.

A dán telekommunikációs társaság, a TDC az easyMobile szolgáltatást bevezető áron, egész nap percenként 9 pennyért kínálja belföldi hívások esetén, az SMS-küldés díja 3 penny. A TDC szerint az easyMobile normális tarifája 15 penny, illetve 5 penny lehetne. "Bevezető ajánlatunkkal egyértelműen jelezzük a piacnak, hogy az easyMobile megérkezett, és növekedni készül" - közölte a cég brit vezérigazgatója, Frank Rasmussen. Rasmussen volt annak a dán Telmore mobiltársaságnak az alapítója, amely 2001-ben élen járt a diszkont csomagok koncepciójának kialakításában; a céget később felvásárolta a TDC.


Az EasyMobile - melynek nevét Stelios Haji-Ioannou Easy Groupjától kölcsönözték - már most belekóstolhat a mobilpiac gyilkos gyakorlatába: a Carphone Warehouse már bejelentette, hogy felére csökkenti Fresh szolgáltatásának tarifáit. A Fresh egész nap 7,5 pennys árat ajánl a brit hívások percdíjaként - legyen szó akár mobil, akár vezetékes hívottról, míg az SMS-ek ára március 11. után 2,5 penny lesz. Összehasonlításképpen: más szolgáltatók kártyás árai 10-30 penny között alakulnak a csúcsidőszakban, 5-25 penny között a legolcsóbb időszakokban; az SMS-küldés ára 3 pennynél kezdődik, de az átlag 10 penny körül alakul.

Az EasyMobile azt tervezi, hogy szolgáltatásait csak az interneten keresztül értékesíti, megtakarítva a bolthálózat kialakításának költségeit. A Carphone által kínált Fresh is használja az internetet, de 600 boltból álló brit hálózattal is rendelkezik. Sem az easyMobile, sem a Fresh nem kínál kedvezményes telefonokat. A Carphone Warehouse árfolyama kora délután 4,2 százalékkal állt tegnapi záróára felett, 166,5 penny volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Munch #2
    Megvágta?
  • pemga #1
    Hmm, van közül EasyJet-hez pl? :) Érdekes lesz, ha nálunk ilyet próbálnak elnyomni, ugyanis a vezetékesnél (és így adsl-nél is) van olyan törvényi előírás, hogy a zsinór tulajdonosa kötelező megnyitni a hálózatát ilyen szolgáltatók előtt (persze sok pénzért, de ők nagyker áron, csomagban veszik). Mobilnál tudtommal nincs ilyen előírás nálunk. A Vodát is, amíg nem volt kiépítve teljes saját hálózata, alaposan megvágta a másik kettő. No nem sajnálatképpen mondom, csak tény :). (Ezt úgyis az előfizetőktől gyűjtötték be utána.)